„Köszönjük,
A lényeg

Rossi marad a magyar fociválogatott élén, és odaszúrt azoknak, akik szerint kudarc volt az Eb-szereplés

3/07/2024 16:48

| Szerző: Klubrádió

 | Szerkesztő: Szikora Gábor

Az MLSZ és maga Marco Rossi is tisztázta, hogy marad szövetségi kapitány. Az olasz edző szerint akik úgy vélik, a magyar csapat kudarcot vallott az Európa-bajnokságon, azok rosszhiszeműek. "Igaz, nem tettünk semmi rendkívülit, de nem hiszem, hogy bárkinek szégyenkeznie kellene emiatt a válogatott miatt!" – fogalmazott.

A magyar csapat a németországi Európa-bajnokságon Svájctól 3-1-re, a házigazdáktól pedig 2-0-ra kikapott, és bár Skóciát 1-0-ra legyőzte, nem jutott a nyolcaddöntőbe. A csoportkörös kiesés és a kapitány egyes nyilatkozatai után felvetődött annak lehetősége, hogy Marco Rossi nem folytatja a válogatott élén. Ezekre a híresztelésekre tettek pontot szerdán.

„A magyar válogatott előtt álló következő feladat a Nemzetek Ligája őszi küzdelmeinek, majd pedig a vb-selejtezősorozatnak a sikeres megvívása, melyeket az MLSZ és az elnökség maximális támogatása mellett Marco Rossi szövetségi kapitány irányít majd” – jelentette be szerdán Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó Szövetség elnöke, aki a napokban egyeztetett a kapitánnyal, és a szövetség töretlen bizalmáról biztosította.

Maga Rossi is reagált egy Facebook-posztban, amelyben azt írta: „Azok, akik azt mondják – vagy írják –, hogy kudarcot vallottunk ezen az Európa-bajnokságon, nyilvánvalóan nem objektívek, és sajnos azt kell mondanom, rosszhiszeműek! Az a tény, hogy az elmúlt években a csodával határos eredményeket értünk el, és gyakran meggyőző teljesítményt nyújtottunk (még ha néha szerencse is kellett ehhez), nem szabad, hogy eltorzítsa a valóságot!".

A Honvédot korábban bajnoki címig vezető edző szerint „Sajnos még Magyarországon is van egy kis százaléka az embereknek, igaz nagyon kicsi, akik előbukkannak, amikor azt hiszik, hogy léket kapott a hajó!". 

Az Eb-szereplést így foglalta össze: „Igaz, nem tettünk semmi rendkívülit, de nem hiszem, hogy bárkinek szégyenkeznie kellene emiatt a válogatott miatt!".

Közölte: „Soha nem mondtam a sajtónak, hogy távozom (csak azt, hogy pihennem kell és tisztáznom a gondolataimat)!".

Az olasz edző szerint a skótok elleni győztes gólt leszámítva mindig peches volt a magyar csapat ezen az Eb-n: „Nagyra értékeltem volna, ha valaki, ahogy én is tettem a múltban (néha a szerencséről is beszélve), elmondta volna, hogy Kevin 100. percben szerzett gólját kivéve, minden kétesélyes helyzet kedvezőtlenül alakult számunkra ezen az Európa-bajnokságon (az első barátságos mérkőzést is beleértve). De ez a helyzet!".

(Kiemelt kép: MTI/Illyés Tibor)