„Zajlik
A lényeg

Szalay-Bobrovniczky: 2 ezren csatlakoztak tartalékosként

1/10/2024 10:10

| Szerző: Klubrádió

 | Szerkesztő: Lőrincz Csaba

A honvédelmi miniszter szerint rendkívül népszerű a kampányuk.

Meghaladta a kétezret azok száma, akik szerződést kötöttek és csatlakoztak a Magyar Honvédséghez a júniusban indult területvédelmi tartalékos kampány elindulása óta – jelentette ki Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter, aki arról is beszélt, hogy a szeptemberi árvíz idején a védelmi feladatok ellátásában a hivatásos és szerződéses állomány mellett a területvédelmi tartalékos katonák is helytálltak a gátakon.

A minisztérium azután adta ki a közleményét, hogy Magyar Péter arra szólította fel a kormányt, hozzák nyilvánosságra, hogy az elvileg meglévő 12 ezer önkéntes tartalékost hogyan mozgósították, melyik napokon mennyien dolgoztak a gátakon.

A júniusban indult Szeretem, megvédem! elnevezésű toborzókampány hatására Rajczi Péter egykori magyar válogatott focista és a fitneszguru Schobert Norbert fia, ifjabb Schobert Norbert is csatlakozott a területvédelmi tartalékosokhoz. A csatlakozás valóban tartalékos szolgálatot jelent, mert a területvédelmi tartalékosok a civil foglalkozásuk mellett „készenlétben állnak”, kiképzésük után évi bruttó 600 ezer, azaz havi pár tízezret kapnak ezért.