„Ki
A lényeg

Századfordulós villát vásárolt a Fidesz-székház mellett Mészáros érdekeltsége

18/04/2023 17:23

| Szerző: Klubrádió

A Kubatov Gábor-féle Polgárok Háza költözhet be a Fidesz-székház szomszédságában álló épületbe, amelyben évtizedekig a francia nagykövetség működött – írja a 24.hu.

A Lendvay utcai Fidesz székháztól néhány lépésnyire vett századfordulós villát a miniszterelnök milliárdos barátjának érdekeltsége. Az épületre felújítás vár, és a benyújtott tervek szerint itt kap majd helyet a kormánypárt egyik szatelitszervezete, a Kubatov Gábor ügyvezetésével működő Polgárok Háza – olvasható a cikkben. A portál szerint a terveken jól látszik a Polgárok Háza logója és az is, hogy az épületre visszakerül a korábbi bonyolult tetőszerkezet is.

Mint írják, a Lendvay utca 27. szám alatt található ingatlan, amely korábban 70 éven át a Francia Köztársaság kezében volt, és a francia nagykövetségnek adott otthont, 2021 áprilisában került a Pardoo Property Kft. birtokába. Ekkoriban az ingatlant vásárló cég ügyvezetői posztját még az ausztrál Andrew George Fodor töltötte be, aki korábban a Garancsi István, a miniszterelnök "kötélbarátja", Hernádi Zsolt MOL- és Csányi Sándor OTP-vezér közös ingatlancégét is megvásárolta.

Csakhogy, egy hónappal később már az a Mészáros Lőrinc bizalmasának tartott Gombai Gabriella váltotta az ausztrál üzletembert a Pardoo élén, aki a balatoni terjeszkedésével ismertté vált BLT Ingatlanhoz, valamint az Andrássy úti egykori Kogart-házat megszerző A112-hez is köthető.

A felújítási munkákat a Szalay Tihamér vezette MD Studió végzi, amely korábban dolgozott a Postapalotán, a Fidesz-székházon, illetve a Ludovika főépületén is.

(Kiemelt képünkön a Fidesz-székház 2015-ben, forrás: Wikimedia Commons)