„Zajlik
A lényeg

Szol24: A kisgyereket felrúgó karateedzőt Novák Katalin korábban kitüntette

17/07/2024 17:11

| Szerző: Klubrádió

A kisfiút egy kalandparkban felrúgó karateedző előbb lemondott a pozícióiról és bocsánatot kért, majd törölte az erről szóló írásokat. A férfit sajtóhírek szerint Novák Katalin még államtitkárként életműdíjjal tüntette ki.

Ahogy arról kedden mi is beszámoltunk, bántalmazás történt a Szolnoki Kalandparkban, és az esetről videó is készült. A felvételen egy kisgyerekes csoport látható, amelynek tagjai a kalandpark árnyékos részén várakoznak. Nem sokkal később egy férfi a karjánál megragad egy fiút, néhány méterrel odébb vonszolja, majd olyan erővel rúgja ki a lábát, hogy a gyerek fejjel a földre zuhan, és a felvétel végéig mozdulatlanul úgy marad.

Kiderült, hogy a Szolnoki Rendőrkapitányság nyomozást folytat garázdaság vétségének gyanúja miatt, ismeretlen tettes ellen, azonban a nyomozás érdekeire tekintettel nem ad ki egyéb információt a rendőrség.

A videó nyilvánosságra kerülése után nem sokkal az érintett kísérő, aki egyben a Yakuzák Se nevű egyesület vezetője is évtizedek óta, közleményt adott ki a Facebookon, amelyben lemondott:

„A különféle szervezetekből és az egyesületből lemondok minden tisztségemről és pozíciókról, hiszen méltatlanná váltam azok betöltésére. Fenti közlemény után kérem a családom és kollégáim kíméljék meg a méltatlan támadásoktól, személy szerint én vállalom a felelősséget, a sajtónak nem kívánok nyilatkozni.” Azt is írta: „Amit tettem minden szempontból elfogadhatatlan, szembe megy mindazzal amit az elmúlt 35 évben képviseltem, tanítottam és életemmel megjelenítettem. Ez nem hiba, hanem létrontás".

Ahogy a Szol24 írja, a sportszervezet elnöke a rendszerváltás óta vezette a Yakuzákat, 2020-ban "Bonis Bona – A nemzet tehetségeiért" Életműdíjjal tüntették ki. A díjat Novák Katalin akkori család- és ifjúságügyért felelős államtitkár adta át.

Csakhogy mostanra a sportegyesület honlapján hibaüzenet fogadja a látogatót a közlemény linkjére kattintva, a Yakuzák SE-hez tartozó Y Media nevű Facebook-oldalt pedig a magyarázkodó poszttal együtt egyszerűen törölték.