„Klubrádió

Tüntetésre buszoztattak embereket Pikó ellen

18/07/2020 21:04

| Szerző: Józsefváros újság

Szombaton délután demonstráció zajlott a Józsefvárosi Önkormányzat épülete előtt. A tüntetők "Nem kell romlott hús" és "Nem kérünk kutyahúst" bekiabálásokkal vétették észre magukat, és fecskendőket szórtak szét az utcán. Kiderült, nem is helybéliek.

A Józsefváros újság cikkben számolt be arról a demonstrációról, amit úgy hirdettek meg, mintha józsefvárosi civilek tiltakoznának a 8. kerületi állapotok ellen.

"Noha a tüntetés a helyi problémákat kérte számon a kerület polgármesterén, Pikó Andráson, a legtöbb résztvevő mégsem helyi lakos volt, hanem vidékről hozták fel őket kisbuszokkal, a transzparenseiket pedig előre gyártották és úgy osztották szét köztük a menetben, akárcsak az egy adag penészes hús képével „díszített” piros műanyagtálcákat. Balogh István Lajos kerületi önkormányzati képviselő, roma és nemzetiségi tanácsnok szerint többségében romák vettek részt a tüntetésen, mégis egyértelmű, hogy nem a kerületi romák megmozdulása volt az akció."

Balogh meg is nevezte, hogy szerinte a Fidesz akciójáról lehet szó, a józsefvárosi Fidesz azonban azonnal elhatárolódott.

A Józsefváros újság videójából egyértelműen kiderül, hogy a résztvevők zömmel nem kerületiek, még csak nem is budapestiek, hanem szervezetten hozták őket ide vidékről - voltak, akik még magyarul sem értettek.

Az esemény szervezője egyébként az a Lukács Rudolf, aki a Fásy mulatóból lehet ismerős, és már korábban is részt vett fideszes zenés rendezvényen, amikor az Orbán-család ügyvédjével, a VII. kerületi politikában is ismert Bajkai Istvánnal együtt lépett fel.

Pikó András, mielőtt jelöltette magát józsefvárosi polgármesternek - majd 2019. októberében el is nyerte a címet az önkormányzati választásokon - sok-sok éven át a Klubrádió munkatársa volt.