„Zajlik
A lényeg

Újabb kritika jobbról a közmédiának: Skrabski Fruzsina elmondta, letiltottak egy vele készült interjút

15/04/2022 11:44

| Szerző: Klubrádió

Skrabski Fruzsina, a 444 megfogalmazása szerint "a kormánnyal és a fideszes körökkel jó kapcsolatot ápoló", a Nemzeti Filmintézet által többszörösen is támogatott forgatókönyvíró és filmrendező írta meg Facebook-oldalán, hogy nagyjából hat hónapja letiltottak egy vele készült interjút a közmédia honlapján, a hirado.hu-n. Skrabski szolidáris Bencsik Gábor jobboldali újságíróval, aki tarthatatlannak nevezte a köztévé elfogultságát, és kommunistázós cikket kapott válaszul.

„Egyszer letiltottak egy velem készült interjút. Fél évvel ezelőtt. A hirado.hu-n. Azt mondta a főszerkesztő, Lánczi Tamás, hogy azért, mert ő haragszik Bodoky Tamásra, akivel az Áldozatok 2006-ot csináltam, mert, hogy Bodoky lenézi a közmédiásokat, propagandistázza” – írta Facebook-oldalán Skrabski Fruzsina. Hozzátette: Bodokyt megemlítették az interjúban.

Skrabski és Bodoky közösen készítettek egy dokumentumfilmet a 2006-os zavargások áldozatairól és utóéletéről, aminek bemutatóján sok mindenki más mellett a kormánybarát filmes körök képviselői és politikusok is jelent voltak – írja a 444. A cikk szerint Lánczi Tamásban, az MTVA online igazgatójában és műsorvezetőjében alighanem az okozhatott feloldhatatlan ellentmondást, hogy miközben Bodoky az Index újságírójaként 2006-ban még a rendőri túlkapásokat dokumentálta, ma a kormánytól szintén független Átlátszó főszerkesztőjeként dolgozik.

Majd a forgatókönyvíró úgy folytatta: „Megértettem a logikát: azzal álljunk bosszút a propagandistázókon, hogy letiltjuk azt, aki Gyurcsány bűneit bemutatja, a Nemzeti Filmintézet által támogatott és a közmédiában bemutatott filmben…”.

Skrabski Fruzsina tiszteletreméltónak nevezte Bencsik Gábor megszólalását, aki szerint tarthatatlan a köztévé elfogultsága, és aki erre megkapta, hogy utolérte a baloldali hisztéria, illetve előkerült Soros és kommunisták is a hirado.hu-n megjelent, név nélküli válaszban. Bencsik legújabb reagálásában már a Tanút idézte fel a közmédiának. Hogy valami változik a választás után a 130 milliárdból működő állami gépezetnél, arról itt és itt írtunk.