„Zajlik
Publicisztika
Hungarikum a szakértelem negligálása – Rózsa Péter jegyzete
Publicisztika

Hungarikum a szakértelem negligálása – Rózsa Péter jegyzete

Amerikai meteorológusok már halálos fenyegetéseket is kapnak laikusoktól, amiért tornádók és hurrikánok egyre gyakrabban sújtják a floridai térséget. Egyikük azt mondta, kezdi elveszíteni az emberiségbe vetett hitét. Hajjaj, élne csak nálunk! Rózsa Péter jegyzetében az emlékezetes augusztus 20. utáni elbocsátásokból kiindulva arra jut: itt a közvéleményt, illetve az arra érzékeny kormányzati szándékokat kell megfigyelni a felhők meg a bolygók helyett. 

Arató András: Mi van a háttérben?

30/06/2023 12:57

| Szerző: Arató András

Putyin hatalma meggyengült, vagy megerősödött. A Magyarok Világszövetszövetségének fölfedezése, hogy az orosz főkatona marad a posztján, mert szittya származású. Varga Juditnak a Pegazus, a schadlvölner és a CSOK-csalás külön-külön vagy együtt okozta a bukását, vagy csak sokallotta a nők arányát a kormány fője, aki senkit nem hagy az út szélén. Orbán nem telefonál Putyinnak. Hol van a magyarok pénze? Hol van az Unió pénze? – sanyargatta önmagát a miniszterelnök a költői kérdéssel.

A múlt héten orosz tankok száguldottak Moszkva felé, majd a parancsnokuk Beloruszba röppent, és itthon lemondott a csokos asszony az igazságügyéri posztról.

Megmondták a szakértők, Putyin hatalma meggyengült, vagy megerősödött. Utóbbit valószínűsíti a Magyarok Világszövetszövetségének fölfedezése, miszerint a Wagner-vezér Prigozsin által leváltani követelt főkatona marad a posztján, mert szittya származású. Az elnök elmenekült a fővárosból a kritikus napokban, vagy éppenséggel ki sem mozdult onnan. Mások szerint a Hitler elleni merénylethez hasonlóan kellett volna valaminek történnie a Kremlben, de az valahogy elmaradt, vagy pedig az egész akció egy Putyint szolgáló kreatív hamisítvány.

Varga Juditnak a Pegazus, a schadlvölner és a CSOK-csalás külön-külön vagy együtt okozta a bukását, vagy csak sokallotta a nők arányát a kormány fője, aki senkit nem hagy az út szélén. Ám ha „Brüsszel” nem fogadja el ezt a velejéig demokrata asszonyt uniós biztosnak (minthogy jól ismerik), hát ő mossa kezeit, mindent megtett a hölgy töretlen karrierje érdekében. Megvan az utódja, egy bizonyos Tuzson Bence TikTok-lovag, a nyakkendő kötés kétszáz módjának, a parlamenti szőnyegeknek, a magyar piramis-építészeti hagyományoknak és Rogán Antalnak a kiváló ismerője. A jog asztalának újdonsült főpincére karakán legény, feltételt szabott, ő bizony nem szolgálja föl Európát, vigye azt más a padlásra, esetleg a kedves mama. Csak a tehén farkával vigyázz, nem mindegy, milyen szögből fogod meg.

Orbán nem telefonál Putyinnak.

Pedig bármikor megtehetné, ahogy azt a világ megtudhatta a Bild-interjúból, de most annak nem lenne semmi értelme, mert: „Mi komoly emberek vagyunk. Ha felhívjuk egymást, akkor az azt jelenti, hogy valamit el szeretnénk érni. Ha az embernek nincs valamilyen ajánlata, ha nincs elképzelése, akkor miért beszélgetnénk?” Ugyanis a probléma az, hogy Magyarország nem elég erős Európában ahhoz, hogy az eseményeket a béke irányába terelje. Ezért tehát nincs értelme, hogy felhívja Putyint.

Egyrészt kijelentette, Putyin nem háborús bűnös, másrészt elméleti megállapítást is tett a miniszterelnök: a háborús bűnösi minősítést csak a békekötés után lehet megfogalmazni. Az ellenkezője viszont már azonnal deklarálható, vagy csak tiktokban kell tartani a verdiktet?

Az a kijelentés, amely szerint „ha az amerikaiak úgy döntenek, hogy békét akarnak, akkor béke lesz”, arra utal, hogy a hazai propagandamunka és a közoktatás átalakítása a nemzetnek a gondolkodás felszámolása terén már szép eredményeket mutat fel.

Fontos továbbá az Ukrajnának, mint szuverén államnak a nemlétéről szóló kijelentése, amit az amerikai és uniós támogatás tényére alapozott az alkatát tekintve önmaga ízlésének nem megfelelő fővezér. A hazánk önállósága és az európai polgárok adófizetőinek a pénze közötti összefüggés teljesen más tészta, mert az jár nekünk.

Tudásunk ma kitágult, látásunk homályossága újabb fénysugarakkal tisztult, mert a péntek reggeli izgalmas összecsapás a riporterrel a Párt közrádiójában még a brüsszeli csúcs árnyékában sem maradt el. A nemzet szellemi táplálkozása töretlen. Hol van a magyarok pénze? Hol van az Unió pénze? – sanyargatta önmagát a miniszterelnök a költői kérdéssel. Meg is válaszolta legott: Ukrajnában. Egy olyan háborúban, aminek ki sem lett volna szabad törnie. Így igaz! Nem tanul a Nyugat, ezért is hanyatlik folyton. A náci Németország 1939. szeptemberében megszállta Lengyelországot. Az ostoba szövetségesek ezt nem nézték jó szemmel, ami miatt kirobbant a második világháború, pedig nem lett volna szabad neki. Csakhogy akkoriban nem volt a világnak olyan lángelméje, mint most. Most van ugyan neki, de nem elég nagy.

Ami pedig a föltett kérdést illeti – mi van a háttérben? –, immár rendelkezünk a válasszal: „Miért történt a puccsszerű roham, amivel felrúgtak mindent? Mi azzal hozzuk összefüggésbe, hogy váltás történt a Soros-birodalom élén, a nagy helyett jött a kicsi, aki be is jelentette, hogy sokkal erősebben fog politizálni, mint elődje, és ennek itt a lenyomata. (…) Migránsgettókat kell építenünk.” (A gettó szó különösen melengeti a magyar honpolgárok szívét, nem azért, mert olasz, közelebbről velencei eredetű, hanem mert hazánkban megannyi szép emlék fűződik hozzá.

És a Csokos Asszony eleste? Sajnos ahol a fát vágják, ott a forgács is hullik.

SZABADSÁG KLUB KOMMENT GOMB