„Ki
Publicisztika
Le a melltartóval - Dési János jegyzete
Publicisztika

Le a melltartóval - Dési János jegyzete

Csak annyiban érdekes ez az öltözködési rendelet, hogy minden konzervatív diktatúrában akadnak erkölcs-csőszök, akik ilyenkor felhevülnek, eljött az ő idejük. Majd ők megmondják, ki mit hordhat.  Így kezdték a tálibok is, és tessék, milyen szép eredményeket érnek ma már el a divatot illetően.

A parancs, az parancs - Kárpáti Iván jegyzete
Publicisztika

A parancs, az parancs - Kárpáti Iván jegyzete

Pintér Sándor besétál a kormányülésre és közli a főnökével, hogy minden kontroll alatt. Lázár János nyilván szintén ebben a szellemben referál a vasút állapotáról, úgyhogy a Várból nézve minden patent. A valóság megélése marad a mi kiváltságunk.

Képregény – Józsa Márta jegyzete
Publicisztika

Képregény – Józsa Márta jegyzete

"Mi lett volna, ha a felvonuláson az akkumulátorgyár píárosai által megrendelt virágköltemény bámulása mellett a publikum egy része képeket láthatott volna teszem azt a Karmelita előtt tüntető diákokról vagy az ukrajnai menekültekről. Na ugye."

Hírek 2036-ból – Hardy Mihály jegyzete
Publicisztika

Hírek 2036-ból – Hardy Mihály jegyzete

A külföldi hírek között elhangzott, hogy Azerbajdzsán politikai menedékjogot ad az elvesztett választások után Magyarországról elmenekült egykori miniszterelnöknek és családjának, a külügyminiszternek és közeli hozzátartozóinak, köztük egy ismert, de már visszavonult válogatott labdarúgónak.

Bohócok Posványoson – Hardy Mihály jegyzete

25/07/2024 18:02

| Szerző: Hardy Mihály

 | Szerkesztő: Lőrincz Csaba

Talán a hely szelleme, Bálványos okozza Németh Zsolt fejében ezt a nagy Trump-bálványozást. Még szerencse, hogy pár órával korábban ugyancsak ő, ünnepélyesen átadott egy szippantós kocsit is Posványoson. Úgy látom, szükség lesz rá…

2024. július 25. Esti gyors-részlet (2024.07.25. Hardy Mihály jegyzete)
03:04
00:00

Nem tudom, elgondolkodtak-e mostanában a …szánalomról? Bevallom, nekem elsőre a szánalom jutott az eszembe, amikor megláttam az első fotókat Németh Zsoltról, a parlament külügyi bizottsága fideszes elnökéről a jobb fülén nemzeti színű szalvétával Tusnádfürdőn. Mivel a hülyeség ragályos, a színpadon többen követték a példáját. Mindegyikük a szemüvege szára mögé applikált egy kis papírdarabot a jobb füle fölé, hogy így fejezze ki szolidaritását a múlt héten meglőtt Donald Trumppal. Aki szerencsésen megúszott egy fegyveres merényletet, a magyar miniszterelnök pedig sietett is közölni, hogy idézem: "Imádkozunk Trump elnök úrért."

Hanem ezt az aggódást és fohászkodást Németh Zsolt és a körülötte lévő többi figura alaposan túltolta ezzel a szalvétás demonstrációval. Értem én, csak nem tudom elfogadni, hogy Orbán Viktor és kormánya ennyire egyértelműen elkötelezte magát az előző republikánusamerikai adminisztráció vezetője mellett. És egyáltalán nem biztos, hogy valóban ő lesz a következő adminisztráció vezetője is a Fehér Házban. Az Egyesült Államokban novemberben lesznek a választások és addig még nagyon-nagyon sok víz lefolyik Washingtonban a Potomac-folyón. Bármi is történhet, ezért aztán nem túl bölcs dolog ennyire egyértelműen egy lóra tenni az amerikai választásokon, még Németh Zsoltnak sem. 

Gondoljunk csak bele: vajon mekkora patáliát csapna Orbán Viktor, Szijjártó Péter no meg az általuk uralt hecc-sajtó, ha mondjuk Olaf Scholz német kancellár 2026 elején Gyurcsány Ferenc és a DK győzelme mellett foglalna állást vagy ha a lengyel Donald Tusk ugyanekkor Magyar Péter és a Tisza Párt mellett korteskedne?! Micsoda botrány lenne, hogy lám-lám a gonosz külföldiek beavatkoznak a szuverén magyar állam belügyeibe, a választásba, tán még a Szuterénvédelmi … akarom mondani Szuverenitásvédelmi Hivatalt is rájuk küldenék. Persze a csöppnyi Magyarországnak nem sok diplomáciai súlya van, különösen az Egyesült Államokban nem. Igaz Donald Trump és Orbán Viktor sokat tanulnak egymástól – pechünkre.

Azt viszont nyugodt lélekkel ki merem jelenteni, hogy ilyen – bocsánat a szóért – seggnyalás utoljára talán a Rákosi-korszakban volt kötelező a "nagy és bölcs” Joszif Sztálinnal kapcsolatban. Talán a hely szelleme, Bálványos okozza Németh Zsolt fejében ezt a nagy Trump-bálványozást. Még szerencse, hogy pár órával korábban ugyancsak ő, ünnepélyesen átadott egy szippantós kocsit is Posványoson. Úgy látom, szükség lesz rá…

Hardy Mihály jegyzete az Esti gyors 2024. július 25-i adásában hangzott el.