„Klubrádió
Café Péntek

A képzelet határán – Café Péntek ajánló

6/03/2020 17:08

| Szerző: Váradi Júlia/Klubrádió

Elindult a Budapest Fotófesztivál. Ajánlunk egy Mácsai Pál által rendezett bábdarabot és egy zsidó szakácskönyvet. Darvasi Lászlóval megidézzük Karády Katalint, és Winkler Nóra is tiszteletét teszi a Café Péntekben. Este 8-tól.

2020. március 06. Café Péntek (2020. március 06., péntek 20:00)
47:29
00:00
Műsorvezetők: Váradi Júlia Szerkesztők: Váradi Júlia
Elkezdődött az idei Budapest Fotófesztivál, melynek alapító-igazgatója, Mucsy Szilvia a vendégünk.

Szarka Klára, Somosi Rita és Mucsy Szilvia
 
Szarka Klára, Somosi Rita és Mucsy Szilvia
 
Forrás: http://www.budapestphotofestival.hu/
Fotó: Ritter Doron
 

A képzelet határán - három kelet-európai művész (Weronika Gesicka, PL, Bara Prasilova, CZ és Maria Svarbova, SK) női témájú fotográfiái láthatók a Deák 17 Ifjúsági Galériában. Winkler Nóra kulturális újságíró nyitotta meg a kiállítást - mely szintén része a Budapesti Fotófesztiválnak -, ő nyilatkozik a Café Péntekben.

Winkler Nóra
 
Winkler Nóra
 

Karády zárkája címmel egyszemélyes drámát írt Darvasi László, amelyet Magyarországon csak ritkán lehet látni. Az író a vendégünk.

Líra és Epika - Varró Dániel és Szabó Borbála írta a darabot és ezúttal a Színház és Filmművészeti Egyetem hallgatói Mácsai Pál rendezésében adták elő a bábjátékot az Ódry Színpadon. Meczner János egyetemi tanárral, a Bábszínház volt igazgatójával és Varró Dániel költővel beszélget Váradi Júlia.

A magyar zsidó konyha - a három évvel ezelőtt magyarul megjelent kötet új, angol kiadása jelentős amerikai díjat nyert.  Körner András, a könyv szerzője nyilatozik.

A magyar zsidó konyha
 
A magyar zsidó konyha
 

Címlapi kép: Weronika Gesicka: Nyomok

Café Péntek
2020. március 6. péntek 20:00
Szerkesztő-műsorvezető:
Váradi Júlia