„Zajlik
Esti gyors

A Tisza Párt-os Tarr Zoltán szerint sem lehet kizárni Orbán Viktor bosszúját Iványi Gáborék ügyében

5/08/2024 22:00

| Szerző: Klubrádió

 | Szerkesztő: Szikora Gábor

Tarr Zoltán, a Tisza Párt európai parlamenti képviselőcsoportjának vezetője, aki nemrég elment Iványi Gáborhoz, azt mondta: szerinte vannak nem szerencsés megoldások a szervezet részéről, de ez nem von le semmit annak értékéből, amit tesznek. Műsorvezetői kérdésre azt is jelezte, a velük szembeni eljárásból sajnos nem lehet kizárni a személyes – miniszterelnöki – indíttatást sem. Úgy érezte, kötelessége elmenni egy olyan közösséghez, amely a kormány retorziójától szenved. 

2024. augusztus 05. Esti gyors / részlet, Tarr Zoltán (24.08.05.)
07:23
00:00

Tarr Zoltán, a Tisza Párt európai parlamenti képviselőcsoportjának vezetője a napokban elment Iványi Gáborhoz, akivel, mondhatni, kollégák is, hiszen civilben ő is lelkész.

Erről kérdeztük az Esti gyorsban, ahol elmondta: valóban kollégaként ment el, olyan református emberként, aki ismeri Iványi Gábor és a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség munkáját hosszú évek óta, azért, hogy a jelenlétével is kimutassa a szolidaritását. Ami kialakult a közösség körül, az szerinte nehezen emészthető és érthető ügy; sajnos nem lehet kizárni a személyes indíttatást sem abból, hogy milyen eljárások zajlanak Iványi Gáborékkal szemben. Amikor műsorvezetőnk rákérdezett arra, hogy ezalatt a miniszterelnök személyes bosszúját érti-e, igennel válaszolt. Ez is olyan tényező, amit sajnos számításba kell venni – tette hozzá.

Ugyanakkor megjegyezte: a szervezet részéről is sok olyan lépést látott, amit nem nevezne felelősségteljesnek. Az nem szerencsés, hogy bizonyos közterhek nincsenek megfizetve, hogy bizonyos emberek abban a hiszemben dolgoznak, hogy ők teljes státuszban vannak, aztán megtudják, hogy nem – fogalmazott.

Ami a közösséggel történik, az beleillik egy mintába: azok a szervezetek, amelyek valamit úgy tesznek, hogy az nem egyezik a kormány szempontjaival, félhetnek retorzióktól. Úgy érezte, kötelessége elmenni egy olyan közösséghez, amely ettől szenved. Azt nagyon találó megjegyzésnek nevezte, amit Iványi Gábor korábban tett, hogy az állam a nagy egyházakat elárasztja pénzzel és így bénítja meg őket, a kicsik egy részét meg úgy, hogy minden forrást elvon tőlük. Többször elismételte, hogy fontosnak tartja az állam és egyház elválasztását.

Arra a kérdésre, hogy mi mentheti meg Iványiékat, úgy válaszolt: amit az átlagemberek most megtettek és tesznek folyamatosan, hogy a személyes jövedelmükből támogatják ezt a munkát. Az is segíthet, hogy a közösség több pert indított azon döntések ellen, amelyek ellehetetlenítették. Fontos felhívni az emberek figyelmét arra, hogy itt olyan eljárás zajlik, amely a rászorulókat, a nehézségekkel küzdő embereket lehetetleníti el.

Megismételte, úgy látja, vannak nem szerencsés megoldások, de ez nem von le semmit annak értékéből, amit Iványiék tesznek. „Mi a magunk részéről nem tudunk mit tenni, nem tudunk kormányzati intézkedéseket befolyásolni – ezalatt a Tisza Pártot értem” – fogalmazott Tarr Zoltán. Azt remélik, hogy sikerül a megértésükkel és az odafigyelésükkel egy kicsit tisztában látni és szeretnék elérni, hogy csökkenjenek azok a problémák, amelyek ellen az említett szervezetek is küzdenek.

A Magyar Hang arról írt, hogy az Iványi Gáborék melletti kiállásként megtartott múlt csütörtöki rendezvényen volt jelen Tarr Zoltán, aki adományt is vitt, és hosszasan beszélgetett Iványi Gáborral.

A teljes beszélgetést a fenti lejátszóra kattintva hallgathatják meg. Az Esti gyorsban Ágh Attila politológus is beszélt a Tisza Pártról, az interjúból készült cikkünket ITT találják.

Esti gyors
2024. augusztus 5., hétfő 18:30
Riporter: Dési János