„Klubrádió
Dobszerda

Amivel igazán meg kell küzdenünk, az a haldoklás maga – Olyan generáció megy el, akiknek a történeti szerepe, az értékei mindig egy mércéül szolgál

25/09/2019 15:17

| Szerző: Váradi Júlia/Klubrádió

A Dobszerda mai vendége Kardos András filozófus, akivel Váradi Júlia beszélget arról, hogy milyen sokan is távoztak az élők sorából mostanában az egykori demokratikus ellenzék tagjai közül.

Az elmúlt hetekben sorra veszítettük el a hajdani demokratikus ellenzék legjelentősebb tagjait. A fájdalom mellett számtalan kérdés foglalkoztat sokunkat.

Kardos András, filozófus, a nemrég elhunyt Heller Ágnes egyik legjobb barátja, Konrád György és Rajk László szellemi társa és tisztelője, a Lukács Iskolát követő ún. Lukács Óvoda tagja lesz a 2019. 09. 25-i Dobszerda vendége, aki rendszeresen publikál a mindennapjainkat érintő legégetőbb filozófiai és kulturális kérdésekről. Például, hogy sírba szállt e az elvesztettekkel a szabadság lehetősége? Vagy hogy az orbáni ideológiaalkalmazás nyelvhasználata hogyan hatja át a közbeszédet.

De foglalkoztatja az irodalmi kánon átírásának kísérlete és az is, hogy miféle torz múltfelfogással kell szembenézniük a mai iskolásoknak.

Hallgassák a Dobszerdát szerdán este 20:00-tól - vagy utólag online

Dobszerda
2019. szeptember 25. szerda 20:00 (ismétlés: vasárnap 12:00)
Műsorvezető-szerkesztő: Váradi Júlia