„Zajlik
Ember a Földön - Nemes Takách Katával és Bartus Marcival

Az adományozás nem lomtalanítás

15/09/2024 15:35

| Szerző: Kerekes Bori/Klubrádió

Mi mindent tehetünk a számunkra fölöslegessé vált holmikkal, ahelyett hogy kidobnánk őket? Például eladományozhatjuk, az Ember a Földönben körbejártuk, hogyan adományozzunk jól és azt is, mi a különbség a charity és az adományozás között és hogyan működik a charity rendszer.

2024. szeptember 12. Ember a Földön l Nemes Takách Katával és Bartus Marcival l 2024.09.12.
48:40
00:00
Így ajánlotta az adást a két műsorvezető.

Mi mindent tehetünk a számunkra fölöslegessé vált holmikkal, ahelyett hogy kidobnánk őket? Például eladományozhatjuk, ami remek ötlet, de nem mindegy hogyan.

Vendégünk Vajay Zsófia a Vedd-add-vidd szociális adománybolt vezetője volt. Az Oltalom Karitatív Egyesület fenntarthatósági és szociális bolthálózata egész évben fogadja az otthon már megunt, porosodó, de egyébként még jó állapotban lévő tárgyakat és működő műszaki eszközöket, hogy körforgásban tartásukkal, azokat mások tovább használhassák.

A másoknak felesleges holmikkal rászoruló vagy alacsony jövedelemmel rendelkező családoknak segítenek, abolt a bevétellel a Magyar Evangéliumi Testvérközösség munkáját tàmogatják, és nem mellesleg a környezetvédelmet is szolgálják.

Az adásban Bartus Marci beszámolt arról is, hogyan sikerült a múlt héten feladott méhviaszos kendőt elkészítenie, és ez alkalommal ő adott tippeket Nemes Takách Katának a fehérítés témaköréban.

A Zöld lexikonból pedig kiderült, mit is értünk pontosan a "hulladék" szó alatt.

A teljes adást meghallgathatják a cikk tetején elhelyezett lejátszóra kattintva.

Ember a Földön – Nemes Takách Katával és Bartus Marcival
2024. szeptember 12. csütörtök, 14:00
Szerkesztő: Kerekes Bori