„Zajlik
Klubdélelőtt

Az LGT gitárosa és a legkisebb nagy hős

16/08/2024 19:18

| Szerző: Kun Zsuzsa/Klubrádió

A Klubdélelőtt vendégei voltak: Heincz Gábor, Biga és Karácsony János, James zenészek, Trokán Péter és Pál András színészek, dr. Gémesi György, Gödöllő polgármestere, akivel most leginkább az olimpiáról volt szó és Turi László, aki 13 évet élt és dolgozott együtt Smile nevű mentőkutyájával.

2024. augusztus 17. Klubdélelőtt (2024. augusztus 17., szombat 09:00)
158:00
00:00
Műsorvezetők: Kun Zsuzsa Szerkesztők: Kun Zsuzsa


Két zenész, Heincz Gábor, Biga dalokat ír, gitározik, énekel, több televíziós tehetségkutató műsor szereplője volt. Karácsony János, James, Indián, több mint négy évtizeden át volt az LGT gitárosa, többszörös arany- és platinalemez tulajdonosa. Ars poetica-ja: „A jelenben élek, a jövőbe nézek”.

Dr. Gémesi György Gödöllő polgármestere, orvos, vívó. Tagja volt az 1984-es Los Angeles-i olimpiára készülő válogatott keretnek, az ötkarikás játékokon azonban végül politikai okok miatt Magyarország nem vett részt. Most az olimpiához kapcsolódóan a sportdiplomácia helyzetéről, szerepéről, hiányosságairól  beszélgettünk, különös tekintettel unokaöccse, Gémesi Csanád olimpiai szereplésével kapcsolatban.

 
Gémesi György l
Forrás: Facebook
 

Turi László a zagyvarékasi Életjel Mentőcsoport vezetője. Elment a legkisebb nagy hős, Smile, a mentőkutya, akivel 13 évet töltöttek együtt. Ott voltak 2023-ban Törökországban, együtt folytattak hősies küzdelmet a földrengést túlélők után kutatva, ugyanezen év szeptemberében Líbiában kutattak a romok alatt. Hogyan találtak egymásra, honnan kapta a nevét, és hogyan idomította Smilet a gazdája? Hány életet mentettek így együtt?

Smile mentőkutya
 
Turi László és Smile l Forrás: Facebook
 
 

Trokán Péter Jászai Mari-díjas színész élete a '90-es években leginkább a Szomszédokban szereplésről szólt, ami elhozta számomra azt a fajta népszerűséget, amire minden színész vágyik. Aztán visszatért a több mint 30 éves kezdetekhez, a színházhoz. 2020 óta a székesfehérvári Vörösmarty Színház tagja. Július elején ünnepelte a 78. születésnapját.

 
Trokán Péter l Fotó: Facebook
 
 

Pál András Junior Prima díjas színész, a kaposvári és pécsi évek után az egyik legrangosabb budapesti színház, a Radnóti társulatának tagja lett. Az utóbbi időben Petri György  „Kezdhetek folytatódni”- estjével járja az országot. 

Klubdélelőtt
2024. augusztus 17., szombat 9:00
Szerkesztő-műsorvezető: Kun Zsuzsa