„Zajlik
Megbeszéljük...

Barkóczi: Rendes ellenzéki még "ügyek mentén" sem működik együtt a Fidesszel

12/08/2024 20:57

| Szerző: Klubrádió

 | Szerkesztő: Bárkay Tamás

A DK képviselője szerint Magyar Péter nem számolt el a fideszes múltjával.

2024. augusztus 12. Megbeszéljük - részlet 24.08.12. Barkóczi Balázs
14:47
00:00

A DK nap mint nap, nem szűnő lendülettel bírálja, sőt néha már szidja is Magyar Pétert és a Tisza pártot – ahogy ma Gyurcsány Ferenc is tette. Vajon jót tesznek-e vele az ellenzéknek? – szegezte a kérdést Barkóczi Balázsnak, a Demokratikus Koalíció Országgyűlési képviselőjének Bolgár György a Megbeszéljük hétfői adásában.

Barkóczi szerint ezt a kérdést először Magyar Péternek kellene feltenni. Jelesül, ahhoz képest, amit ígért, mit ért el az ellenzéki oldalon. Sikerült például elérnie, hogy az MSZP, a Momentum és a Jobbik képviselő nélkül maradt. Azt is ígérte – folytatta a képviselő –, hogy megvédi Budapestet az ellenzéknek, ehhez képest két jelöltet is elindított az önkormányzati választáson a DK már regnáló polgármesterei ellen. Közben viszont két jelöltet elindított az ellenzék által nyerhetőnek vélt fideszes kerületekben is, ott viszont bejött a számítása, hiszen a X. és a XVII. kerületben is fideszes polgármester győzött az ellenzék megosztottsága miatt.

 
Barkóczi Balázs
 
Barkóczi Balázs, a DK szóvivője (kép: Facebook)
 

Magyar egyébként is több mindent mondott, ami nem úgy lett. Mondta például, hogy részletesen elszámol a fideszes múltjával, a diákhitel központ élén betöltött szerepével. Nem számolt el. Ígérte, hogy feljelenti Orbán Viktort és Papp Dánielt, az MTVA vezérigazgatóját, az ellen irányuló sajtóhírek miatt. Ez sem történt meg. Azt állította, mondta, nem veszi fel az EP mandátumát. Aztán – idézőjelben – megszavaztatta a követőit, és mégis csak felvette. Mondta, hogy olyan hangfelvételei vannak, hogy azok miatt Rogán Antal helikopterrel menekül az országból – de ezekből egyet sem hozott még nyilvánosságra – sorolta a DK-s politikus.

Magyar Péter Barkóczi szerint egy sor fontos üggyel nem foglalkozik. Őt ugyanis mindent egybevetve csak az érdekli, hogy naponta, hetente, havonta bemondjon valamit, amire a magyar ellenzéki nyilvánosságnak az a része, amelyik erre még fogékony, ráugrik és elhiszi neki hónapról-hónapra, hétről-hétre és napról-napra. Amíg valaki nem mondja hogy a király meztelen.

"Miközben Magyar Péter ügyek mentén együtt fog működni a Fidesszel, Szentkirályi Alexandrával, a Vitézy-féle bandával, addig mi azt mondjuk, hogy rendes ellenzéki még ügyek mentén sem működik együtt a Fidesszel, a Nemzeti Együttműködés Rendszerével" – fogalmazott.

A kérdésre, hogy ha kizárják az együttműködést, mi lesz a DK-val a Fővárosi Közgyűlésben, Barkóczi azt felelte: A DK soha nem mondott olyat, hogy nem hajlandó együttműködni bármelyik ellenzéki tömörüléssel, amely következetesen szemben áll a NER-rel. Aki vállalja, hogy a demokraták elkötelezett közösségéhez tartozik, azzal a DK együttműködik. Hogy a Tisza Párt ehhez a közösséghez tartozik-e, így felelt: "egyelőre úgy néz ki, hogy nem, sőt".

A teljes beszélgetést visszahallgathatják a fenti lejátszás ikonra kattintva. 

Megbeszéljük.../interjú Barkóczi Balázzsal
2024. augusztus 12., hétfő 16:22
Műsorvezető: Bolgár György