„Klubrádió
Café Péntek

Budapest maketten 3D-ben

21/04/2023 16:43

| Szerző: Váradi Júlia/Klubrádió

A Café Péntekben ezúttal túltengtek a kiállítások, jobbnál jobbakat ajánlott Váradi Júlia. Reméljük, hogy fotógalériáink, amelyeket új kollégánk, Mátyus László készített, kedvet csinált hozzájuk.

2023. április 21. Café Péntek (2023. április 21., péntek 20:00)
52:55
00:00
Műsorvezetők: Váradi Júlia Szerkesztők: Váradi Júlia

Budapest 150. évfordulója alkalmából a margitszigeti Kristálypalotában Karácsony Gergely főpolgármester mutatta be az 1970-es években fából készült Budapest-makettet, amelyet új technológiai eszközökkel egészítettek ki. 

A Virágbirodalom végnapjai címmel láthatjuk Baranyai Levente madártávlatból készült döbbenetesen színes alkotásait a Deák Erika Galériában. A művésszel sok aktuális társadalmi kérdésről beszélgettünk a kiállítása okán.

Európa itt – Európa hangos, újra hangos a címe a több országból érkezett műfordítókkal hallgatható beszélgetésnek a Zsidó Kiválóságok Házában Balatonfüreden. A szervezőket kérdeztük és Olti Ferencet, a Ház vezetőjét.

Még látható a magyar könyvtervezők legjobbikainak kiállítása a Fugában. A szervezetük vezetője, Polgárdi Ákos beszélt róla.

Végül egy nemzetközi híresség, Hegyi Lóránd művészettörténész volt a vendégünk, vele egy most Budapesten látható kiállításáról és az általa írt új művészeti albumról beszélgetünk.

Café Péntek
2023. április 21. péntek 20:00
Szerkesztő-műsorvezető: Váradi Júlia