„Zajlik
Esti gyors

Én vagyok az Orbán-rendszer első politikai elítéltje - Fekete-Győr

17/10/2024 19:59

| Szerző: Klubrádió

Koncepciós pernek nevezte Fekete-Győr András az ellene folyó eljárást. Azt mondta a Klubrádió Esti gyors című műsorában, hogy ő az Orbán-rendszer első politikai elítéltje.

2024. október 17. Esti gyors - 2024.10.17. Fekete-Győr András
08:47
00:00
Felidézte, hogy első fokon felmentették, teljesen ártatlannak tartották. Másodfokon, a Tatár Kis Péter – aki Fekete Győr szerint Handó Tünde embere – vezette tanács már elítélte ugyanazzal a mértékű büntetéssel, mint most harmadfokon. Ám a Fővárosi Törvényszék csak pszichikai bűnsegédnek mondta ki, ami azt jelenti, hogy cselekménye nem valósította meg a hivatalos személy elleni erőszakot, hanem kvázi arra buzdította a tömeget, hogy támadják meg a rendőröket. A Fővárosi Ítélőtábla azonban azt mondta ki csütörtökön, hogy Fekete-Győr cselekménye hivatalos személy elleni erőszak volt, ami a momentumos politikus szerint nélkülöz minden jogi alapot. Az ügynek még csak sértettje sincsen – mondta a momentumos országgyűlési képviselő.

 
 Fekete-Győr András a Fővárosi Ítélőtábla előtt tart sajtótájékoztatót
Facebook
 

A hatalom mindenkire lecsap, mindenkit el akar taposni, aki az útjában áll – utalt Magyar Péterre és Donáth Annára. Kifejtette: „június 9-én sokmillió magyar honfitársunk szívében nyílt ki a remény és sokan hiszünk abban, hogy itt változások lesznek 2026-ban”. Az Orbán rendszer első politika elítéltje vagyok – mondta magáról a momentumos politikus.

Fekete-Győr műsorunkban a Fővárosi Ítélőtábla összetételéről is beszélt. Mint mondta, „az a Ribai Csilla nevű elnök vezeti, aki Handó Tünde – a Fidesz főbírója -  alatt lett ítélőtáblai elnök, ők jó barátnők, ezt mindenki tudja bíróságokon. A Büntető Kollégiumot pedig az az Újvári Ákos vezeti, aki Handó Tünde alatt lett került úgy oda, hogy előtte még bíró sem volt sehol”. A Fekete-Győr ügyével foglalkozó tanács előadó bírójáról  pedig úgy fogalmazott: „mindenki tudja, hogy Handó jóbarátja, ezzel házal”.  Erre a politikusnak nincs bizonyítéka, de szerinte ez egyértelmű.