„Klubrádió
Esti gyors

Ezt a fajta beszédet nem csak évente egyszer kell kibírni

14/06/2019 18:05

| Szerző: Bálint Judit/Klubrádió

Boldog úr, a póló nélküli útépítő munkások, az influenza és a Pride – Bálint Judit jegyzete.

2019. június 14. Esti gyors -részlet 19.06.14. Jegyzet
01:31
00:00

 

Csütörtökön a Parlamentben a Fidesz frakcióvezető-helyettese, Boldog István eképp szólott: „Tegyenek meg mindent, hogy a Pride felvonulást ne lehessen nyilvánosan megtartani!”

Azt is elmondta: „…ha önök ennyire aggódnak a gyermekek érdekeiért, akkor lesznek szívesek megakadályozni, hogy Budapest utcáin félmeztelen embereket lássanak a gyermekek. Mert ha valami rossz dolgokat hoz egy gyermekben, rossz gondolatokat, akkor azt gondolom, hogy ez az”.

Na, most el sem tudom képzelni, hogy Boldog úr gyerekeiben milyen rossz gondolatokat ébresztett, amikor otthon a kedves papát félmeztelenül látták, mert azt azért nem gondolom, hogy Boldog úr öltöny-nyakkendőben borotválkozik reggelente. És abba se menjünk bele, hogy amíg a gyerekek felnőnek, mennyi meztelenséggel találkoznak lépten-nyomon, akár a reklámokban, akár óriásplakátokon, akár csak ha kilépnek egy kánikulai napon az utcára. Nem hiszem, hogy Boldog úr gyermekei attól lesznek melegek, ha elhaladnak egy sereg póló nélküli útépítő munkás mellett.

De azt viszont hiszem, hogy Boldog úr egy álszent ostoba férfi, aki még mindig azt gondolja, hogy a melegséget el lehet kapni, mint egy influenzát és nyilván azt is hiszi, hogy csak az lehet a normális szexuális orientáció, amivel ő bír.

A Pride arról is szól, hogy az ilyen Boldog-uraknak meg lehessen mutatni, hogy attól, mert hogy ők szűklátókörűek, még a többségnek nem kell annak lenni.

Én sem tiltanám be Boldog urat. Éntőlem ott mond butaságot, ahol akar. Azt sajnálom csak, hogy ezt a fajta beszédet – a Pride felvonulással ellentétben – nemcsak évente egyszer kell kibírni.

Bálint Judit jegyzete a 2019. június 14-i Esti gyorsban hangzott el, a fenti lejátszás ikonra kattintva meg is hallgatható.