Finoman, könnyedén – gasztrotanácsok karantén idejére
13/04/2020 10:10
| Szerző: Klubrádió
A RozéKacsa blog működtetőjével, a háromgyermekes Horváth Zsuzsi gasztrobloggerrel beszélgettünk, aki tanácsokat adott nekünk arról, hogyan őrizzük meg a főzés örömét miközben home office módban működünk, és esetleg a gyerekek is a nyakunkon lógnak.
A kicsi gyerekeivel való nonstop foglalkozás mellett igyekszik olyan ételeket készíteni, amelyek kevés időbefektetést igényelnek, mégis változatosak és jóízűek. Ebben a helyzetben tehát a nem túl sok hozzáadott munkával készíthető ételek a legideálisabbak, mégha viszonylag lassan is készülnek. Ilyenek a lassú tűzön, sütőben süthető fűszeres húsok, amelyek mellé gyorsan be lehet szelni köretként krumplit vagy pár darab zöldséget is.
A leveseket sem túl bonyolult megfőzni, a hozzávalók lábasba rakása után, csak oda kell tenni a tűzhelyre, fedővel lefedni és néha megkevergetni. A palacsintatészta is viszonylag egyszerűen elkészíthető és sütés közben, ha úgy adódik, akár félbe is lehet hagyni a műveletet.
A tészták szintén a könnyen, ráadásul hamar elkészíthető főételek közé tartoznak – amíg a tészta fő, a hozzávaló mártás is könnyedén előállítható.
Ínycsiklandozó fogást lehet összedobni alufóliában és sütőben megsütött húst, illetve zöldségeket, rizzsel összekeverve, és ez a kisebb gyermekek számára is még pépesíthető is – adott jó tanácsokat karantén idejére a gasztroblogger.
A beszélgetést a fenti lejátszóra kattintva hallgathatja meg!
2020. április 07., kedd 20.00
riporter: Pálinkás-Szüts Róbert