„Támogassa
Megbeszéljük...

Hadházy: Zavarta a Fideszt az aláírásgyűjtés

14/06/2019 19:01

| Szerző: Klubrádió

Az ötvenes évekhez hasonló propagandagépezetet vetett be a kormánypárt, hogy lejárassák az aláírásgyűjtő pártokat, politikusokat. Szakmai képtelenségek, butaságok sorát dobták be a köztudatba.

2019. június 14. Megbeszéljük - részlet 19.06.14.
09:05
00:00

Magyarok adatai kerülhettek külföldi országokba – szellőztette meg a kormánypárti sajtó, Péterfalvi Attilára, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság elnökére hivatkozva. Arról az aláírásgyűjtésről van szó, amelyet Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő indított az Európai Ügyészséghez való csatlakozás érdekében.

Hadházy nem először mondja, hogy az akció zavarta a Fideszt és a kormányt, ezért az ötvenes éveket idéző propagandagépezettel próbált visszavágni. Véleménye szerint nem valószínű, hogy Péterfalvi Attila beszélt volna annyi butaságot, mint amennyi az újságban megjelent.

Szakmai képtelenség, hogy külföldi szerverekre jutottak volna adatok, bár az igaz, hogy egy külföldi cég rendszerét használták, de az teljesen biztonságos. Azok közé az informatikai vállalatok közé tartozik, amelyek egy nemzetközi listán is rajta vannak, mint a legbiztonságosabbak.

Az egyik kifogás az volt, hogy pártok is gyűjtöttek aláírásokat. Hadházy elmondta, hogy az MSZP és a Momentum valóban gyűjtött, de külön íveken, tehát azokhoz neki semmi köze, bár a 680 ezerbe azokat is beleszámolták. A másik probléma az lett volna, hogy nem részletezték a közjegyző szerepét. A kezdeményezők nem is vették igénybe közjegyző segítségét, mert csak akkor lett volna rá szükség a hitelesítéshez, ha összejön az egymillió aláírás.

A képviselő furcsának tartja, hogy a Kubatov-listák ügyében Péterfalvi Attila a kisujját sem mozdította, most pedig kifogásokat emel. Egyébként eddig semmilyen jogi eljárás nem indult, nem kaptak semmiféle határozatot. Ha a kormány nem hiszi el, hogy ennyi magyar akarja az Európai Ügyészséghez történő csatlakozást, akkor tartson népszavazást – mondta Hadházy Ákos.

Az interjút a fenti „lejátszás” ikonra kattintva hallgathatja meg. Kiemelt kép: MTI/Bruzák Noémi.

Megbeszéljük
2019.06.14. 16:00
Riporter: Dési János