„Zajlik
Megbeszéljük...

Herényi Károly: A pártépítést a programírással kell kezdeni

2/07/2024 18:29

| Szerző: Ivánkai Márk

 | Szerkesztő: Ivánkai Márk

Magyar Péter egy one man show keretében előkészítette a változást, ugyanakkor áll a kérdés, hogy mit csinálna, ha kormányoznia kellene – vetette fel Herényi Károly, az MDF korábbi országgyűlési képviselője, hozzátéve, Magyar Péter "igen kevés olyan dolgot mondott idáig, ami biztató lenne a tekintetben, hogy erre is képes, hogy felkészült rá, hogy megfelelő csapat áll a hátterében."

2024. július 02. Megbeszéljük-részlet (2024.07.02.) Herényi Károly
13:55
00:00

A pártépítés nagy tévedése, amikor nagy néppártot akarunk csinálni – mondta Herényi Károly. A többpárti parlamenti demokráciában a pártok egy-egy népréteg érdekeit képviselik, s a többi párttal igyekeznek közmegegyezésre jutni – magyarázta az MDF korábbi országgyűlési képviselője.

Magyar Péter egy one man show keretében előkészítette a változást, ugyanakkor áll a kérdés, hogy mit csinálna, ha kormányoznia kellene – vetette fel Herényi, hozzátéve, Magyar Péter "igen kevés olyan dolgot mondott idáig, ami biztató lenne a tekintetben, hogy erre is képes, hogy felkészült rá, hogy megfelelő csapat áll a hátterében."

A Mosolygó Balatonföldvár Egyesület elnöke szerint a pártépítés első lépése, hogy egy olyan programot kell írni, amihez lehet csatlakozni. "A bizalomnak is nagyon nagy szerepe van egy ilyen kapcsolatrendszer kiépítésében, de azért kéne egy olyan program, ami vonzó, ami az érzelmeken túl a rációra is hat, amin el lehet gondolkodni, amit meg lehet vitatni, amin lehet vitatkozni, ami valami garanciát is ad arra, hogy a remény elmúltával is ott maradnak a biztos pontok" – fogalmazott Herényi.

Az MDF korábbi országgyűlési képviselője azt tanácsolná Magyar Péternek, hogy először álljon elő egy jó programmal, aztán ehhez találja meg a hiteles embereket. "Én úgy csinálnám, hogy lenne egy nagyon széles pártoló tagság, akiknek nem kell belépni és nem kell semmilyen fogadalmat tenni, meg tagdíjat fizetni, mert nem ez a cél. Nem az a cél, hogy egy párt nagy legyen, hanem hogy eredményes legyen. És ez nincs mindig összefüggésben a nagyságával" – fogalmazott Herényi Károly. 

A teljes beszélgetést a fenti lejátszóra kattintva hallgathatják meg.

Megbeszéljük/Interjú Herényi Károllyal
2024. július 2., kedd 16:20
Riporter: Bolgár György