„Támogassa
Hetes Stúdió

Ilyenek az ellenzéki összefogásra szavazó 90 éves hölgyek – Neuman Gábor jegyzete

16/10/2021 15:05

| Szerző: Neuman Gábor/Klubrádió

Hogy mennyire foglalkoztatja az embereket a mostani politikai helyzet, arra példa az elmúlt hét összes Fórumja, amelyekben a következőket mondták a hallgatók: Mária szerint az összes médiacsapot el kell majd zárni a Fidesz elől, András szerint az első dolog, amit majd a miniszterelnök-jelöltnek meg kell tennie, mondjuk már hétfőn, hogy árnyékkormányt alakít, István szerint már tegnap be kellett volna lépni az Európai Ügyészségbe, és így tovább. Volt itt minden, mint a búcsúba', de mindenki tisztában volt azzal, hogy a jövő áprilisi, vagy májusi választás létfontosságú mindenkinek.

2021. október 16. Hetes Stúdió / részlet, Neuman Gábor jegyzete (20.10.16.)
02:52
00:00

Pénteken felhívott egy 90 éves hölgy a Fórumban, aki fel volt háborodva azon, hogy Lendvai Ildikó Márki-Zayt támogatja. Azt, hogy 90 éves, azt ő mondta, de semmi sem utalt arra, hogy ne lenne igaz. Ő eddig a szocialistákat támogatta a szavazataival, de most váltani fog, mondta. Miért nem jó Önnek Márki-Zay, kérdeztem. Mert nem mond igazat, mondta rendkívüli vehemenciával. És elkezdte sorolni, hogy mennyi szavazatot szerzett Márki-Zay az első fordulóban, milyen esélyei vannak most Dobrev ellen, és ő nem kíváncsi a veszekedésre, és szerinte Márki-Zay egy veszekedős ember. De a programját tetszik ismerni, kérdeztem. Már, hogyne ismerném, mondta. Végignéztem az összes vitát, és megismertem a miniszterelnök-jelölteket, tetőtől talpig, és Dobrev a legjobb, mondta. De neki is van némi köze a szocialistákhoz, mondtam bátortalanul, vagyis a baloldalhoz, illetve a nemtudoménmicsodához, mondtam volna, de azonnal közbevágott, és kisegített azzal, hogy ő tisztában van a baloldali értékekkel, meg tudja, hogy Dobrev mit akar az Unióban csinálni, és egyetért az Egyesült Európa eszméjével, meg neki már bőven elege lett Orbánból, meg a többi svihákból. Megkérdeztem még, hogy Ön szerint kinek van nagyobb esélye legyőzni Orbán Viktort, mire azt válaszolta, hogy pontosan tudja, hogy bizonyos közvéleménykutatók szerint Márki-Zay tudja mozgósítani a jobboldali, Fidesz szavazókat, akiknek már szintén elege van Orbánból, de Ő speciel nem hisz a közvéleménykutatóknak, és akkor is Dobrevre szavaz, de ő Karácsonyra szavazott volna, ha nem pöckölik ki a buliból. Elbúcsúztunk, én további jó egészséget kívántam neki, és folytatódott a műsor.

Na szóval, ilyenek az ellenzéki összefogásra szavazó 90 éves hölgyek. Jó-jó, nem mindenki ilyen felkészült, és elhivatott, de azért nem semmi, hogy valaki pontosan tisztában van az összes közvéleménykutatással, sőt, még a kritikájával is, meg ismeri a programokat, meg egyébként is 90 éves. Az én mamám is 90 éves, és ő is tudja, hogy most mire megy a játék, de ő is szomorú, mert neki is Karácsony Gergely volt a liblingje. Megkérdeztem mamámat, hogy most is szavazni akar, mire azt mondta, hogy természetesen.

Hogy mennyire foglalkoztatja az embereket a mostani politikai helyzet, arra példa az elmúlt hét összes Fórumja, amelyekben a következőket mondták a hallgatók: Mária szerint az összes médiacsapot el kell majd zárni a Fidesz elől, András szerint az első dolog, amit majd a miniszterelnök-jelöltnek meg kell tennie, mondjuk már hétfőn, hogy árnyékkormányt alakít, István szerint már tegnap be kellett volna lépni az Európai Ügyészségbe, Edit azt mondja, legyen békesség, Péter az Alkotmánybíróságot oszlatná föl, Zoltán az MSZP-t szeretné feltámasztani. Volt itt minden, mint a búcsúba', de mindenki tisztában volt azzal, hogy a jövő áprilisi, vagy májusi választás létfontosságú mindenkinek.

Neuman Gábor jegyzete a Hetes Stúdió 2021. október 16-i adásában hangzott el. Kiemelt kép: aHang