„Ki
Megbeszéljük...

Jövő héten személyesen is egyeztethet Karácsony Gergely és Magyar Péter

22/07/2024 17:17

 | Szerkesztő: Ivánkai Márk

Magyar Péter bár éppen válaszolt a főpolgármester e-mailjére, nincs sok kedve a találkozóhoz azután, hogy a főpolgármester 200 millió forint jutalmat osztott ki a fővárosi cégvezetőknek – mondta a Tisza Párt elnöke a Megbeszéljük című műsorban.

2024. július 22. Megbeszéljük-részlet (2024.07.22.) Magyar Péter
16:03
00:00

A 18 jelenlegi párttag választotta meg a Tisza Párt elnökének Magyar Pétert, ami a politikus szerint egy technikai dolog volt, eddig is ő vezette a pártot, mától ez formálisan is így van – a politikus erről a Megbeszéljük című műsorunkban beszélt. Magyar Péter a műsorban kiállt az alelnöknek választott Radnai Márk rendező mellett, akiről a napokban megjelent, hogy kilenc évvel ezelőtt megfenyegetett egy színikritikust. Magyar szerint ez nem pontosan úgy és nem azért történt, ahogy a sajtóban írtak róla, Radnai szerinte karaktergyilkosság áldozata lett, és a szakmában senki sem hitte el, hogy az eset megtörtént.

Magyar Péter elmondta, hogy már az első olyan napon, amikor lehetett, 5 ezren jelentkeztek a pártba, mire mindenki be tud lépni, aki akar, újabb tisztújítást tartanak majd. Az elnök elmondta, hogy szakértőkkel közösen írják a programjukat, nyaralni nincs ideje, és már most igyekeznek készülni a '26-os választásra, céljuk pedig továbbra is a kormányalakítás.

Jövő héten személyesen is egyeztethet Karácsony Gergely és Magyar Péter, bár éppen válaszolt a főpolgármester e-mailjére, nincs sok kedve a találkozóhoz azután, hogy a főpolgármester 200 millió forint jutalmat osztott ki a fővárosi cégvezetőknek vasárnap. Hétfőn pedig a Közbeszerzési Döntőbizottság 200 millió forintos bírságot szabott ki a BKK-ra, amiért a cég törvénysértő módon bonyolított le egy 2023-as busztendert. Karácsony Gergely ezt korábban azzal magyarázta, hogy a cégvezetőkkel úgy szerződtek le, hogy a bérük egy részét a teljesítményük fejében, jutalomként kapják meg, Magyar Péter most azt ígérte, elmegy az egyeztetésre és erre személyesen is rákérdez majd. 

A teljes beszélgetést a fenti lejátszóra kattintva hallgathatják meg.

Megbeszéljük/Interjú Magyar Péterrel
2024. július 22., hétfő 16:20
Riporter: Bolgár György