„Zajlik
Megbeszéljük...

Juhász: Ez nem politikai nagyotmondás, tényleg Rogán Antal irányítja az V. kerületet

4/06/2024 23:31

| Szerző: Klubrádió

 | Szerkesztő: Szikora Gábor

Öt perc, de mégiscsak öt év múlik rajta – mondta Juhász Péter a június 9-i önkormányzati választásról, amelyre reméli, hogy többen mennek el, mint korábban, és így legyőzhető lehet a Fidesz. Azt mondta: Rogán Antal az egyik legelutasítottabb politikusként maga elé tolt egy "Szentgyörgyvölgyi Péter nevű plakátfiút", aki "helyes, szimpatikus ember", és mögötte a piszkos ügyeket intézi a kabinetminiszter, tudja irányítani őt, és ezért megkapja a jussát.

2024. június 04. Megbeszéljük / részlet, Juhász Péter (24.06.04.)
48:23
00:00

Juhász Péter V. kerületi polgármesterjelölt, ottani volt önkormányzati képviselő a Klubrádió stúdiójában járt, és hallgatók is kérdezhették. A Megbeszéljük adásában elsőként arról kérdeztük, hogy nevezhető-e az ellenzék közös jelöltjének a Belvárosban. Elmondta, igen, csak a Fidesz által támogatott álellenzékiek nem állnak mellette. Közöttük ott van Schmuck Andor, aki „bármilyen pozícióért elindul az V. kerületben Rogán Antal megbízásából”, és egy másik jelölt, akinek a nevét se tudta felidézni, de nemrég egy fideszes kampányszervező hívta fel, hogy vitázzon vele, mert így akarták megemelni.

Hangsúlyozta, függetlennek tartja magát, mert egy pártnak sem tagja, de hét párt támogatja. Amelyek nem, azok nem a személye miatt, hanem mert a többi párttal nem akarnak közösködni. Például Magyar Péter pártjával biztosan vannak egyezések Rogán Antal kabinetminiszter megítélését illetően. Műsorvezetőnk meg is jegyezte, hogy ha van két ember a magyar politikai életben, aki Rogánra hegyezte ki a kritikáját, az Juhász, aki sok ügyet mutatott be vele kapcsolatban, a másik pedig Magyar.

Úgy fogalmazott: ez nem politikai nagyotmondás, tényleg az van, hogy Rogán Antal irányítja ezt a kerületet. Úgy, hogy az egyik legelutasítottabb politikusként maga elé tolt egy „Szentgyörgyvölgyi Péter nevű plakátfiút”, aki „helyes, szimpatikus ember”, és mögötte a piszkos ügyeket intézi Rogán, tudja irányítani őt, ezért megkapja a jussát. Nem támogathat olyan ügyeket, amelyek a kormányzat akaratával szembemennek, de az V. kerületnek jót tennének. Például Karácsony Gergely főpolgármester indítványozta a Széchenyi tér felújítását, amelynek elmaradása szerinte vérlázító, és ezt az V. kerületi önkormányzat akadályozza. Ott most már nincsenek autók, az egy kihasználatlan körforgalom, ahol „Mészáros Lőrinc tárolja a hulladékot” az MTA felújításáról. Az uniós források és a tervek megvoltak a felújításra, de Orbánéknak, Rogánéknak az a céljuk, hogy Karácsony Gergely ne érjen el sikereket – mondta.

Juhász Péter arról is beszélt: nincs benne országos politikai ambíció, de van belső késztetés, hogy tevékeny legyen és a rendszer ellen menjen. Egyébként a hely, amelyet megcélzott, országos érdeklődést vált ki, már csak azért is, mert az V. kerületben építkezik az összes oligarcha, Orbán Ráhel, Tiborcz István, a miniszterelnök lánya és veje, vagy az említett Mészáros Lőrinc. Hozzátette, jó kezdeményezésnek tartja a Karácsony által meghirdetett Tiborcz-adót; ha polgármester lesz, megadóztatják az említett oligarchák által áron alul „kijátszott” épületeket, luxusszállodákat.

 
Juhász Péter, V. kerületi polgármesterjelölt a Klubrádióban
Fotó: Lőrincz Csaba / Klubrádió
 

Rogánra visszatérve megjegyezte: a kabinetminiszter a „bevallott” jövedelméről beszélt több millió forintos londoni, hétvégi luxusútjához kapcsolódóan a 444-nek, tehát adódik a kérdés, hogy „akkor mennyi a nem bevallott?”. Szerinte ez elszólás, arra utalt, hogy van nem bevallott is, de az említett kiruccanás még a bevallottból is kijönne. De, mint mondta, nem is akar ezen rugózni, aki ezt ma nem érti, az már nem akarja érteni.

Azt mondta, jó hangulatban kampányol, a tíz évvel ezelőtti helyzethez képest különösen. Szerinte, ha a legutóbbi, körülbelül 47 százalékos részvételt sikerülne megemelni 57 százalékra, akkor győzhet. A Fidesz abban jó, hogy a Kubatov-listák alapján elviszi szavazni a híveit, ezért ő is megkérte azokat, akik szimpatizálnak vele, hogy vegyenek részt minél többen a választáson, hiszen az „öt perc, de mégiscsak öt év múlik rajta”.

Beszélt arról is, hogy a programja sok szempontból egyezik Karácsony Gergelyével, például abban is, hogy kevesebb autó jöjjön be kívülről a kerületbe. Támogatja a zöldítést, a sétálóutcákat, az alternatív közlekedési módokat, így a kerékpározást is, valamint azt, hogy minél több autó parkolhasson mélygarázsokban – tette hozzá Juhász Péter.

A teljes, több mint háromnegyed órás beszélgetést meghallgathatják a fenti lejátszás ikonra kattintva.

Megbeszéljük...
2024. június 04., kedd 17:05
Műsorvezető: Bolgár György