Karácsonyi menü - másképp
26/12/2020 08:12
| Szerző: Klubrádió/pj
Ámon Heni gasztrobloger rendszeres vendége a pénteki Ötösöknek, mindig ajánl valami finomságot Gálvölgyi Jánosnak. Ezúttal egy teljes műsoron át tüsténkedett a konyhában, hogy egy alternatív karácsonyi menüt mutasson meg hallgatóinknak, sőt nézőinknek.
Még az ünnepek előtt ellátogattunk Heni konyhájába, hogy rögzítsük azt a hang- és videófelvételt, amin két olyan étel elkészítését mutatja be, melyek ugyan nem tipikus karácsonyi finomságok, mégis kiválthatják az ünnepi asztalra kerülő töltött káposztát vagy más finomságot.
Heniben azt is szeretjük, hogy olyan ételeket szokott ajánlani, amihez nem kell szakácsiskolát elvégezni, és olyanok is belevághatnak a megvalósításba, akik szeretnek sütni-főzni, és a praktikumot is az előtérben tartják. A cél ezúttal is az volt, hogy olyan étel kerülhessen az asztalra, amivel nem kell órákat tölteni a konyhában, hogy az ünnep ne arról szóljon, hogy mire összeül a család, addigra hullafáradtak legyünk. Az alábbi videóban végig is nézhetik, hogyan készültek az ünnepre is alkalmas finomságok.
1. étel: Sütőben sült kolbászos káposzta (alternatív "töltött" káposzta)
– 1 kg savanyú káposzta,
– 1 nagy fej vöröshagyma,
– 1 pár száraz kolbász,
– kevés olaj,
– só,
– szemes- és őrölt bors,
– csipet egész köménymag,
– 1-2 babérlevél,
– 1 ek. fűszerpaprika,
– 2-3 dl tejföl.
2. étel: Pityókás sütőtökös csirkemell
– fél (kanadai/sonka) sütőtök,
– 5 dkg vaj,
– 1 ek. aszalt áfonya,
– 0,5 dl pálinka,
– 1 cs. petrezselyem,
– 10 dkg feta sajt,
– 1 cs. újhagyma zöldjével.
2020. december 24. csütörtök 14:00
Műsorvezető: Ámon Heni
Szerkesztő: Timár Ágnes