„Klubrádió

Karácsonyi zenék - kicsit másképp

24/12/2020 09:47

| Szerző: Klubrádió

Valaha szinte minden háztartásban, ahol volt lemezjátszó, a Csendes éj hanglemez alapfelszerelés volt, ami Karácsonykor mindig előkerült. Ma már sokkal ritkább a lemezjátszó, és a karácsonyi zenék is sokat változtak. Zenés ajánlónk azoknak, akik nem tudják, mit hallgassanak. Igyekszünk sokféle igényhez ajánlattal szolgálni - és nem, nem a Last Christmast.

Aki a Csendes éj lemezhez ragaszkodik, de nincs már lemezjátszója, annak ajánljuk az alábbi YouTube-videót, ami a teljes lemez hanganyagát tartalmazza.

Aki magyar popzenére kíváncsi, az innen választhat:

Magyar és külföldi karácsonyi popzene vegyesen itt is található:

Hagyományos instrumentális karácsonyi zenékért zongorán ide bökjön:

Ajánlatunk a jazz rajongóinak:

Bugge Wesseltoft a kortárs jazz egyik legizgalmasabb figurája, ő is elkészítette a saját karácsonyi albumát - egy szál zongora segítségével:

Frank Sinatra örök karácsonyi darabjaiért ide kattintson:

Michael Bublé-t gyakran emlegetik Sinatra méltó utódjaként is. A háromszoros Grammy-díjas kanadai-olasz dzsesszénekes és színész karácsonyi dalai csak egy klikkre van Önöktől:

Íme 100 karácsonyi ének minden idők legnépszerűbb karácsonyi dalaiból: 

Ha esetleg 12 órányi karácsonyi zenére vágyik egyben, akkor kattintson ide: 

Ajánlatunk a metálért rajongóknak:

Ha még több metált szeretne:

Aki valami nagyon különleges őrültségre vágyik ilyenkor, annak a Santastic mashup / bootleg sorozatzot ajánljuk. (A mashup az a műfaj, ahol kettő vagy több már létező dalt gyúrnak egybe, ami kiad valami egészen új elegyet.)

... vagy mondjuk:

... netán:

Ha tetszett, akkor további karácsonyi/hanukai mashup zenéket itt lehet találni.

Na de minek is ajánlunk itt zenéket, amikor a Klubrádiót is hallgathatja az ünnepek alatt - sok érdekes műsorral jelentkezünk, ígérjük.