„Zajlik
Reggeli gyors

Kis-Benedek: Amerika minden körülmények között biztosítani fogja Izrael támogatását

17/10/2024 08:25

| Szerző: Klubrádió/Vikár Anna

Inkább szájkarate, hogy megvonnák a katonai támogatás egy részét, ha harminc nap alatt nem növeli Izrael a humanitárius segélyszállítmányokhoz való hozzáférést Gázában – mondta a nemzetbiztonsági szakértő a Reggeli gyorsban.

2024. október 17. Reggeli gyors - részlet l Kis-Benedek József 2024.10.17.
05:32
00:00
Az Egyesült Államok harminc napot adott Izraelnek, hogy a jelenleginél nagyobb mértékben tegye lehetővé a humanitárius segélyszállítmányokhoz való hozzáférést Gázában, ha pedig ezt nem teszi meg, akkor megvonnák a katonai támogatást egy részét – számolt be a minap a BBC.

Kis-Benedek József nemzetbiztonsági szakértő szerint Izrael az utóbbi időben igyekszik kihasználni, hogy Amerika a közelgő választások miatt kevésbé figyel a külföldi eseményekre. Úgy gondolom, hogy az Amerikai Egyesült Államok Izrael támogatását minden körülmények között biztosítani fogja, legfeljebb ez a szájkarate módszer kerül bevezetésre – mondta a Reggeli gyorsban. Látni kell, hogy Amerika kellemetlen helyzetben van, hiszen az arab országok azt várják, hogy segítsen megoldani a humanitárius válságot – tette hozzá.

A szakértő szerint, most valamivel több szállítmányt fog átengedni Izrael, de ettől még a kérdés nem oldódik meg.

A teljes beszélgetést a fenti lejátszóra kattintva hallgathatják meg.

Reggeli gyors/interjú Kis-Benedek Józseffel
2024. október 17., csütörtök 6:54
Riporter: Herskovits Eszter és Selmeci János