„Klubrádió
Megbeszéljük...

Komáromi: A kormány az egész járványügyet megpróbálja belterjesen kezelni

19/12/2023 17:30

| Szerző: Klubrádió

Az országgyűlési képviselő sem tud többet arról, hogy hol, mikor oltathatják be magukat az emberek, akik "fű alatt" terjedő információk alapján kénytelenek tájékozódni.

2023. december 19. Megbeszéljük - részlet 2023.12.19. Komáromi Zoltán
11:02
00:00

Elkezdték beadni az új típusú Covid elleni oltásokat. De a legnagyobb csendben, tulajdonképpen csak fű alatt terjed az információ, hol lehet hozzáférni ezekhez – összegezte friss tapasztalatait Bolgár György. A műsorvezető kíváncsi volt, hogy egy országgyűlési képviselő – esetünkben a DK-s Komáromi Zoltán – vajon mennyivel tájékozottabb, mint az átlag halandó, azaz: van-e már valamilyen hivatalos információja arról, mit csináljanak, hová forduljanak az érintettek, ha oltatnának.

– Nincsen – közölte Komáromi. 

Bővebben: az árnyékminiszter szerint a kormány az egész járványügyet megpróbálja belterjesen kezelni. A képviselő nem is érti, milyen szabályoknak felelhet meg az, hogy sem a lakosságot nem tájékoztatják, sem a háziorvosokat, és ha egy újságírónak mégis mondanak valamit, abban is tárgyi tévedések vannak. Így az ember saját maga kénytelen utánajárni a megoldásnak. Történik mindez akkor, amikor harmadik hete több mint negyedmillió ember jelentkezik hetenként a háziorvosánál akut felső légúti panaszokkal, szerinte a mintavételek majdnem 40 százaléka, a kórházba felvett betegek 70-75 százaléka covid-pozitív.

 
Komáromi Zoltán
dkp.hu
 

Az állam tehát nem teljesíti a legelemibb kötelességét – összegezte az elhangzottakat a műsorvezető, aki felvetette: országgyűlési képviselőként Komárominak nincs-e arra módja, hogy bepanaszolja amiatt a népegészségügyet vagy az egészségügyi államtitkárságot, hogy a polgárok számára szükséges információkat szisztematikusan elhallgatja?

Nincs olyan hatóság, amely kontrollt jelenthetne. De látszik az is, hogy már nincsenek ott azok a régi szakemberek, akik álmukból felkeltve is tudták, mit kell tenniük, miről kell tájékoztatniuk a lakosságot, milyen oltóanyagokat kell beszerezniük, milyen mennyiségben. Felháborító, hogy az államititkár is 700 ezer adagról beszél, mire egy újságíró kideríti, hogy 70 ezerről van szó... nincs senkinek eszköz a kezében, hogy mindezt számon kérje. De lesz 2026-ban választás, ott lehet majd jelezni, hogy kell-e ez nekünk és a családunknak – összegezte a korábban háziorvosként praktizáló képviselő.

A teljes beszélgetést a fenti lejátszóra kattintva hallgathatják meg.

Megbeszéljük/Interjú Ungváry Rudolffal
2023. december 19., kedd 16:20
Riporter: Bolgár György