„Klubrádió
Esti gyors

Márki-Zay Péter: Nehéz küzdelemben van az ellenzék egy végtelenül gonosz tolvajpárttal szemben

3/01/2022 20:09

| Szerző: Klubrádió

Az ellenzék miniszterelnök-jelöltje szerint túlságosan sokat foglalkozunk azzal, ami elválaszt, ahelyett ami összekötne bennünket. Az Esti gyorsban Dési János műsorvezető idei első beszélgetőtársa Márki-Zay Péter volt.

2022. január 03. Esti gyors - részlet/Márki-Zay Péter (2022. január 03., hétfő 18:25)
10:59
00:00

Márki-Zay Péter szerint óriásit nőtt a Fidesz leváltásának az esélye
, de még mindig nagyon szoros a verseny, bár meg van elégedve az ellenzék jelenlegi támogatottságával, főleg, ha figyelembe veszi a Fidesz hatalmas erőforrás-fölényét, a kormánypárt gátlástalanságát, illetve az ellenzéken belül időnként fellépő súrlódásokat. Az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje,aki Hódmezővásárhely polgármestere, eddigi győzelmeit is alapul véve igen optimista, és a Fidesz komoly támadásait annak tudja be, hogy az ellenzéknek nagyon nagy esélye van a győzelemre a választáson.

A politikus pozitívan értékelte Gyurcsány Ferenc nyilatkozatát, miszerint az ellenzék csak vele tud nyerni, össze kell fogniuk. Megjegyezte, hogy – természetesen – folyamatosan konzultálnak, egyeztetnek nem csak a DK elnökével, hanem a többi ellenzéki párt vezetőivel is, ami szakmai párbeszédet is jelent: az ellenzék igyekezett a forrásokat megtalálni, a reklámfelületeket megteremteni, szakembereket verbuválni, az egyes szakterületek felelőseit megtalálni (,akik majd egy árnyékkormányban viszik ezeket a területeket). 

Márki-Zay szerint vannak akik ellenzékinek tűnnek, de valójában a Fidesz áll mögöttük. Minden és mindenki, ami és aki az ellenzéket gyengíti, az a Fidesz érdekeit szolgálja.

Az politikus február környékére teszi az ellenzéki kampány kezdetét, mivel ekkora ellenszélben először a kampányhoz szükséges forrásokat kell előteremteni. Szerinte a kormánypárt többek között a több száz milliárd közpénzből fenntartott médiabirodalmat használja a kampányoláshoz, és emiatt Orbán Viktor Fidesz-elnök lakossági adománygyűjtését hazug és álszent lépésnek tartja, szemben az ellenzékiek összefogásával, akiknek valóban szüksége lenne a társadalom anyagi támogatására is, legyen az akár ezer vagy tízmillió forint.

Nagyon-nagyon nehéz küzdelemben van az ellenzék egy minden hájjal megkent és korlátlan erőforrásokkal rendelkező, végtelenül gonosz tolvajpárttal szemben. Az ellenzék az emberek adományaiból próbálja ezt a nemes küzdelmet megvívni – fogalmazott Orbán Viktor kihívója.

Fotó: Pixabay
 

Márki-Zay megnyugtatta az esetlegesen aggódó támogatóit, hogy a háttérben bőszen folyik a munka, van már kész programjuk, több alkalommal nyilvános sajtótájékoztatókon el is mondták már, hogy az oktatás, az egészségügy, a gazdaság és a szociális kérdések terén mi változik majd Orbán Viktor leváltása után.

A teljes beszélgetést a lejátszás ikonra kattintva hallgathatják meg.

Esti gyors - interjú Márki-Zay Péterrel
2022. január 03., hétfő 18:25
Műsorvezető: Dési János