„Klubrádió
A lényeg

Megütötték a HVG újságíróját Bayerék tüntetésén

30/01/2020 20:57

| Szerző: Index/Klubrádió

Megtámadta, megütötte, többször lökdöste Hont Andrást, a HVG publicistáját a kormánypárti Bede Zsolt, a Vadhajtások nevű oldal működtetője a Niedermüller Péter elleni tüntetésen. A 444.hu munkatársát is inzultálták tüntetők, el akarták venni tőle a mikrofont.

A Fidesz és a Fidelitas a zsidó- és cigányellenes kijelentéseiről, cikkeiről hírhedtté vált fideszes publicistát, Bayer Zsoltot vezérszónokként szerepeltetve tartott "rasszizmus elleni" tüntetést a VII. kerületi polgármesteri hivatalnál Niedermüller Péter, a kerület vezetője egy mondata ellen tiltakozva.

Erről az eseményről tudósított Hont András, amikor Bede Zsolt, a Vadhajtások nevű szélsőjobboldali felület működtetője nekitámadt – számol be az index. Hátulról megütötte, leverte a szemüvegét, és folyamatosan szidalmazta, egyebek mellett kommunistának, provokátornak nevezte. A 444.hu videóján az látható, hogy a portál újságíróját is inzultálták, el akarták tőle venni a mikrofont. Egyébként buzizást, cigányozást is lehet hallani a gyűlölet és a rasszizmus ellen meghirdetett tüntetés résztvevőitől.

Ez Hont András saját videója, amelynek elején nem Bede, hanem idősebb tüntetők egy csoportja inzultálja a riportert:


Az index cikkében emlékeztetett rá, hogy Bede Zsolt tavaly október 23-án egy DK-s képviselőnő kezéből tépett ki egy plakátot, a dulakodás közben mellkasi zúzódásokat okozva Domokos Ágnesnek, akit mentő vitt el. Bede ellen akkor garázdaság miatt eljárás indult. (A táblán egyébként az állt: Orbán = Borkai.)

Niedermüller Péter korábban egy atv-s beszélgetésben azt mondta: „... hogyha megnézzük azt, hogy mi marad, ha lehántod ezeket a gyűlöletvalamiket, ugye fölsoroltuk: a nem magyarok, a mások, a migránsok, a romák, a nem tudom én, mik, akkor ott marad egy rémisztő képződmény középen: ezek a fehér, keresztény, heteroszexuális férfiak – meg azért nők is vannak közöttük. Ez a családelképzelés. Ez azért borzalmas, mert ha megnézzük, hogy a világon mindenütt az úgynevezett fehér nacionalisták miből állnak össze: ebből – mondom csöndesen nektek.”

Emiatt a nap folyamán már uszító plakátokat is kitettek róla és döglött patkányt is küldtek neki, utóbbit elvállalta a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Szervezet nevű szélsőjobboldali csoport.

(Kiemelt kép: Youtube.com, a 444 videójából)