„Klubrádió
Esti gyors

Most már hivatalosan is állampárt a Fidesz?

18/02/2020 18:30

| Szerző: Kárpáti Iván/Klubrádió

Szintet lépett Orbán Viktor. A vezénylő tábornok kezdi komolyan venni ezt a szerepet, úgynevezett évértékelőjén aktív és obsitos tábornokok feszítettek egyenruhában. De ahol Orbán Viktor megjelenik, az nem lesz automatikusan állami esemény. A Fidesz pártalapítványának szeánsza nem egy zászlófelvonás Március 15-én. Vagy? Kárpáti Iván jegyzete.

2020. február 18. Esti gyors-részlet/Jegyzet, Kárpáti Iván (20.02.18.)
01:28
00:00

Nem is olyan régen borongtam itt éppen arról, hogy Orbán Viktor mennyire nem ad a látszatra sem, és abban az épületben intézi Fidesz-elnöki teendőit, tart választókerületi eligazítást, ahol egyben Magyarország miniszterelnöke is. Majd levontam az elég nyilvánvaló következtetést: Orbán Viktor nem a mindenkori kormányfő székhelyének szánta a Karmelitát, hanem kifejezetten magának.

Igen, erre egyedül jöttem rá, egy igazi oknyomozó veszett el bennem. Azóta aztán szintet léptünk. A vezénylő tábornok kezdi komolyan venni ezt a szerepet, úgynevezett évértékelőjén aktív és obsitos tábornokok feszítettek egyenruhában. Én még mindig úgy gondolom, hogy ahol Orbán Viktor megjelenik, az nem lesz automatikusan állami esemény. A Fidesz pártalapítványának szeánsza nem egy zászlófelvonás Március 15-én. Vagy most már hivatalosan is állampárt a Fidesz.

Az erre fogékony jogászok majd szétszedik ezt a napokban, engem kevésbé érdekel már, megtörtént. Nyilvánvaló, hogy a felsorakozott katonák karrierje a miniszterelnöktől függ, ahogy úgy általában minden vezető állami életpálya. Az is tény, hogy öntik a pénzt a fegyverzet fejlesztésébe, nem kis részben azért, hogy csituljanak a németországi bírálatok, hiszen a német iparnak kevés helyen olyan jó, mint nálunk.

A katona meg már csak olyan, hogy szereti az ilyen drága játékokat. Csak vigyázzanak a kantinban: a főnök nem szereti a pocakos tábornokokat.

Kárpáti Iván jegyzete az Esti gyors 2020. február 18-ai, keddi adásában hangzott el.

 
Közönség Orbán Viktor évértékelőjén 2020. február16-án Forrás: Facebook