„Ki
Ötös - Szalai Krisztával és Epres Attilával

Ó, vakáció

30/06/2024 19:44

| Szerző: Kerekes Bori/Klubrádió

Kicsöngettek. A gyerekekről végre lehullik a sok kötelesség, itt a szabadság, a végtelen nyár, a kalandok, a nagybetűs vakáció. És hogy éreznek ezzel kapcsolatban a szülők? Hogy készülhetünk fel úgy a nyári szünetre, hogy az ne ne kínlódás, a meleg és a víz ne veszélyforrás, az együtt töltött idő pedig ne feszültségforrás legyen? Erről szólt a szerdai Ötös.

2024. június 26. Ötös - Szalai Krisztával és Epres Attilával (2024. június 26., szerda 10:05)
93:57
00:00
Műsorvezetők: Epres Attila, Szalai Kriszta Szerkesztők: Kerekes Borbála
Pellionisz Petra gyerekpszichológussal arról beszélgettünk, hogy mit tehetünk akkor szülőként, ha a gyerek nem akar máshol aludni? Hogy készüljünk fel a közös időtöltésre annak érdekében, hogy a nyaralás ne az otthoni, hétköznapi rutin folytatása legyen egy új helyen? A szakember szerint érdemes a nyaralás elején pár napot hagyni magunknak arra, hogy megnyugodjunk, lelazuljunk, átszokjunk. Ugyanígy az is fontos, hogy azért a szünidő alatt se engedjük el teljesen a napi rutint, csak lazítsunk rajta. Augusztus végén érdemes fokozatosan felkészíteni a gyerekeket arra, hogy hamarosan kezdődik az iskola. Az elhúzódó lefekvést jó, ha ilyenkor elkezdjük lassan a megszokott időpontra visszaállítani.

Tóth Bélával a táborokról beszélgettünk. Arról a rengeteg lehetőségről, tematikáról, ami közül vàlaszthatunk, és az is felmerült, hogyan győződhetünk meg róla, hogy megbízható helyre visszük-e a gyereket.

gyerektábor
 
Forrás: Rawpixel
 

Gyerekorvos és védőnő vendégünk is volt, akikkel csecsemőkortól tinédzser korig végigvettük, hogy mire érdemes odafigyelni a nagy melegben, a vízparton, az erdőben, utazáskor, és mi a teendő, ha már beütött a baj.

A teljes adást meghallgathatják a cikk tetején elhelyezett lejátszóra kattintva.

Ötös - Szalai Krisztával és Epres Attilával
2024. június 26., szerda 10:00
Szerkesztő: Kerekes Bori