„Klubrádió
Hetes Stúdió

Orbán szintet lépett a hatvanpusztai birtokkal

4/09/2021 12:05

| Szerző: Herskovits Eszter/Klubrádió

Hetes Stúdió szombaton délután három órától jelentkezett Dési Jánossal.

2021. szeptember 04. Hetes Stúdió (2021. szeptember 04., szombat 15:00)
50:13
00:00
Műsorvezetők: Hardy Mihály, Dési János, Szénási Sándor, Neuman Gábor Szerkesztők: Bálint Judit, Bálint Judit, Herskovits Eszter
Ismert művészek, tudósok és közéleti személyiségek hirdettek közös istentiszteletet Iványi Gábor lelkésszel, hogy kifejezzék szolidaritásukat vele, amiért a kormány módszeresen próbálja tönkretenni őt és egyházát, a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösséget. De miért ez az agresszió az irányába? Gábor György vallásfilozófussal, az esemény egyik szervezőjével beszélgettünk.

 
Gábor György
Facebook
 

Orbán Viktor szintet lépett a hatvanpusztai birtokkal. Bár korábban arról szóltak a hírek, hogy majorság épül, valójában ez egy hatalmas luxusbirtok fasorral, angolkerttel és orangerie-vel. A HVG többször írt már a hatvanpusztai építkezésről, a legutóbbi cikk egyik szerzőjét, Hamvay Pétert kérdeztük.

Hatvanpuszta
 
Hatvanpuszta
 

Mi a legnehezebb a telepeken, mélyszegénységben élő gyerekeknek az iskolakezdés idején? A tanszerek beszerzésében ad segítséget az állam, de a kitörésben egyáltalán nem. A szegregáció nagyon súlyosan érinti ezeket a gyerekeket, szinte esélytelenné válnak arra, hogy a többségi társadalom részeivé váljanak. Dr. Both Emőke, a BAGázs Közhasznú Egyesület elnöke beszélt erről.

Levegőhöz juthat-e a magyar könyvszakma, mennyi veszteséget és strukturális átalakulást okozott a könyvkiadásban a járványhelyzet? A csütörtökön kezdődött 92. Ünnepi Könyvhetet kétszer halasztották el, tavaly és idén júniusban sem telt meg pavilonokkal a Vörösmarty tér. A pandémia idején a NER sem maradt tétlenül, igyekezett betenni a lábát a nagyobb kiadócsoportok ajtaján. A bevásárlásoknak, ahogy ez lenni szokott, egyelőre nem látni különösebb nyomát, de a könyvpiaci szereplők azt mondják: csak mutatóba maradt már független kiadó. Józsa Márta a nyitónapon járt a Vörösmarty téren.

A második órában a hét legfontosabb eseményeit Horn Gabriellával, Józsa Mártával és Bolgár Györggyel beszéltük meg.

2024. április 18.
00:00
00:00

Hetes Stúdió
2021. szeptember 4. szombat 15:00
Műsorvezető: Dési János
Szerkesztő: Herskovits Eszter