„Klubrádió
Esti gyors

Pikó: Erre sose sajnáltuk a pénzt

10/09/2021 13:38

| Szerző: Klubrádió/szg

Két-, két és félezer családot érint a józsefvárosi önkormányzat támogatása, 10 ezer forint azoknak a rászorulóknak, akik beoltatják magukat koronavírus ellen – mondta Pikó András. A polgármester hozzátette: van vakcinalottó is a kerületben, bruttó 150, nettó 100 ezer forintot sorsolnak ki azok között, akik az akció hatására veszik fel az oltást. Mint elmondta, erre sose sajnálták a pénzt, 150 millió forintot költöttek támogatásokra vagy járványvédelmi intézkedésekre.

2021. szeptember 09. Esti gyors / részlet, Pikó András (21.09.09.)
06:57
00:00

Tízezer forinttal támogatja a józsefvárosi önkormányzat azokat a rászorulókat, akik beoltatják magukat koronavírus ellen. A támogatásban azok részesülhetnek, akiknek a családjában az egy fogyasztási egységre jutó havi jövedelem nem haladja meg az öregségi nyugdíjminimum 250 százalékát, azaz 71250 forintot. 

Pikó András polgármester, a Klubrádió korábbi műsorvezetője elmondta: azoknak is adnak, akik már fölvették az oltást. Adataik szerint két-, két és félezer családról van szó, akik érintettek lehetnek, ezért tudják vállalni a költségeket. Nehéz sorsú családokról, szegény emberekről van szó, akiknek a körében tapasztalható ódzkodás az oltástól. Ennek oka lehet tájékozatlanság, városi legendák, vagy az oltásellenesek hatása. Attól félnek, hogy az esetlegesen kialakuló negyedik hullám Józsefvárosban az oltatlanok nagyobb problémát okozhat. Az a cél, hogy ha ezzel az akcióval, akkor ezzel az akcióval, de minél többen menjenek oltatni.

Nem pántlikázott pénz, szabadon elkölthetik az érintettek. Nagy kérdés, hogy eléri-e a célját. Támogatták a javaslatát, de voltak olyan vélemények, hogy növelni kellene az összeget, vagy tágítani azok körén, akik megkaphatják. Van vakcinalottó is a kerületben, bruttó 150, nettó 100 ezer forintot sorsolnak ki azok között, akik az akció hatására veszik fel az oltást.

Nehéz anyagi helyzetben vannak, de a józsefvárosi önkormányzat erre sose sajnálta a pénzt, 150 millió forintot költöttek támogatásokra vagy védelmi intézkedésekre. Ez most 20-25 millió forintot tesz ki várhatóan. Megjegyezte: érdemes lenne kormányzati szinten is ezen elgondolkodni, meggyorsítani az oltást. Ők ennyivel tudnak besegíteni. Hozzátette: a VIII. kerületi önkormányzat is a kötelező regisztráció eltörlését javasolja, szerintük ez sokakat elriaszt. Mindenki számára elérhető, tömeges oltási programot várnak a kormánytól.

A teljes beszélgetést a fenti lejátszóra kattintva hallgathatják meg. Címlapi kép:

Esti gyors
2021. szeptember 09., csütörtök 18:50
Műsorvezető: Szénási Sándor