„Klubrádió
Esti gyors

Talán nem csak a legalját olvassa Orbán – Kárpáti Iván jegyzete

14/04/2020 18:04

| Szerző: Kárpáti Iván/Klubrádió

Húsvéti idill kizárólag a saját tábornak készített, mindenki által finanszírozott, műfajukat tekintve nehezen meghatározható kiadványokkal Orbán Facebook-oldalán. A képen külön hangsúlyt kap a még ennek a választéknak is a legalját jelentő Ripost. A négy fal között a miniszterelnök talán magához vesz olyan forrásokat is, amikből valódi képet kap az ország állapotáról …

2020. április 14. Esti gyors-részlet/ Kárpáti Iván jegyzete 2020.04.14.
01:40
00:00

Nagyon figyelemreméltó csendélettel lepett meg minket a miniszterelnök, vagy inkább a kommunikációs stábja, törzse, akciócsoportja.

Húsvétról megmaradt kis sonka, tojás, hosszú kávécska bögrében, szép fények. De a kompozíció lényege a nagyon akkurátusan elrendezett lapszemle. Kizárólag a saját tábornak készített, mindenki által finanszírozott, műfajukat tekintve nehezen meghatározható kiadványok. Külön hangsúlyt kap a még ennek a választéknak is a legalját jelentő Ripost. Ennek sikerült legközelebb húzódnia a sonkához, tojáshoz és nyilván a kormányfő szívéhez is. Kis mélységélességgel dolgozott a felvétel készítője, igazán jól csak ezt a címlapot látjuk.

Csupa pozitív üzenet a háttérben is, azt olvasom ki belőlük, hogy Orbán Viktor jól teljesít. Hát, mit mondjak, nekem is jól esne a kávé mellé néhány írás, arról, hogy milyen jófej vagyok. Azt közvetlen közlésekből lehet tudni, hogy még feketöves fideszes főnökök sem okvetlenül ezekkel a lapokkal és a hozzájuk hasonló netes felületekkel kezdik a napot. Ennek roppant egyszerű oka van, még őket is érdekli, hogy mi zajlik az országban, a világban. Pontosan tudják, hogy a saját torzszülött médiabirodalmukból nem sok valós információ nyerhető ki.

Most, hogy az ország ura kényelmesen meguzsonnázott, konstatálta, hogy a keménymagnak átment a napi örömhír, talán magához vesz olyan forrásokat is, amikből valódi képet kap az ország állapotáról. Nem, nem várom, hogy azt is kiposztolja, nekem elég lenne, ha csak úgy a négy fal között megtenné.

 
 Forrás: Orbán Viktor Facebook-oldala
 

Kárpáti Iván jegyzete az Esti gyors 2020. április 14-ei adásában hangzott el.