„Zajlik
A lényeg

Jogerős ítélet: ki kell adni az MVM-es határozatokat

9/02/2022 10:38

| Szerző: Klubrádió

"A Fidesz-kormánynak ki kell adnia, hogy milyen tulajdonosi döntéseket hozott 2019-ben és 2020-ban az MVM Zrt-vel kapcsolatban. Elvárom, hogy Mager Andrea miniszter asszony haladéktalanul teljesítse a bíróság jogerős ítéletét, tartsa be a törvényeket és fejezze be a titkolózást!" – írja a Facebookon Tóth Bertalan, a Magyar Szocialista Párt társelnöke, frakcióvezetője.

A Fővárosi ítélőtábla kedden változtatás nélkül helyben hagyta Mager Andrea nemzeti vagyonért felelős tárca nélküli vagyonminiszternek az állami MVM-mel kapcsolatos, 2019-es és 2020-as tulajdonosi joggyakorlói (egyedi részvényesi) határozatai kiadásáért indított perben a felperes, Tóth Bertalan MSZP-társelnök számára kedvező, első fokú ítéletet – tudta meg a Népszava a szocialista politikustól.

"Mindenkinek joga van tudni, miért, hogyan és kinek akarja átjátszani a Fidesz az egyik legértékesebb nemzeti vagyonunkat. Ezekből a papírokból ugyanis ki kell derülnie például, hogy mikor és milyen határozatok születtek a Mátrai Erőmű megvásárlásával Mészáros "nemstróman" Lőrinc veszteségeinek kipótlására, vagy hogyan készítették elő a köztulajdonban álló MVM privatizálását" – írja Tóth Bertalan.