„Köszönjük
A lényeg

Visszakerült a kórházba az előadás közben megsérült színésznő

27/11/2023 14:20

| Szerző: Klubrádió

Visszakerült a Semmelweis Egyetem klinikájára Szász Júlia – jelentette be hétfőn az egyetem.

Közölték: a Nemzeti Színház művészének állapota stabil, de a kisebb mellkasi sérülése további orvosi beavatkozást igényelt. Várhatóan hamarosan elhagyhatja a Traumatológiai Klinikát.

Szász Júliát és Horváth Lajos Ottót mentővel vitték kórházba, miután leestek a több méter magas vasszerkezetű díszletről a Rómeó és Júlia előadása közben. Súlyos végtagsérülésekkel kezelték őket, sajtóértesülések szerint Szász Júlia a lábán szenvedett sérüléseket, Horváth Lajos Ottó pedig a kezén. Szász Júliát pár nappal később már haza is engedték a kórházból, bár a felépülése akár hat hónapig is eltarthat.

A baleset miatt beadta lemondását Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház igazgatója, de Csák János kulturális és innovációs miniszter nem fogadta el. A baleset miatt vizsgálat indult a színházban, a rendőrség pedig nyomozást rendelt el.

Ezután nem sokkal Vidnyánszky már arról beszélt, hogy „ezt a helyzetet” sokan kihasználták, és „nemtelen támadást indítottak” ellene és a színház ellen. A kormányhoz kötődő médiában és kommunikációban egy héttel a baleset után már Vidnyánszky volt annak legnagyobb áldozata.

(Kiemelt kép: Nemzeti Színház / Facebook)