„Köszönjük,
Publicisztika
Nagy hang, kisember – Rózsa Péter jegyzete
Publicisztika

Nagy hang, kisember – Rózsa Péter jegyzete

A rendszeresen a befogadó klub fényes parkettájára köpködő figura lassan kezd kiszorulni a tánckörből, és ez akkor is így van, ha a következő félévben a magyar képviselőcsoport tölti be a soros EU elnökség szerepét.

Jogállami sufnituning – Hardy Mihály jegyzete
Publicisztika

Jogállami sufnituning – Hardy Mihály jegyzete

Ez a mostani négyhónapos, tulajdonképpeni ex-lex állapot sem jöhetett volna létre, ha Magyarország jogrendjét, azt a bizonyos, egykor jogállamnak titulált valamit, nem buherálta, sufnituningolta volna agyon – a saját szája íze szerint az Orbán-kormány és a Fidesz.

Nagy kutya – Józsa Márta jegyzete
Publicisztika

Nagy kutya – Józsa Márta jegyzete

Ide-oda röptükben nem feledkeznek meg egyéb fontos dolgaikról sem, például, hogy hogyan lehetne beülni valamelyik uniós szélsőjobbos frakcióba, ahol aztán kiderül: nem hiányzik a magyar EP-delegátus senkinek.

Állami szintű rongyrázás - Hardy Mihály jegyzete

20/06/2024 18:03

| Szerző: Hardy Mihály/Klubrádió

 | Szerkesztő: Lőrincz Csaba

Reméljük, a nyaralásukat is mi, adófizetők állhatjuk, ha elröppennének pestiesen szólva „görögbe vagy törökbe” egy kicsit lesülni a családdal együtt, ha éppen foglalt lenne a Rose d’Or luxusjacht az adriai kikötőben.

2024. június 20. Esti gyors-részlet (2024.06.20. Hardy Mihály jegyzete)
03:12
00:00

Nem tudom, elgondolkodtak-e mostanában… a szabályokról? Azokról a törvényekről, szokásokról, netán játékszabályokról, amiknek a betartása nélkül felborulna az életünk, sőt, túlzás nélkül az emberi civilizáció. Nos, mint annyi minden, a mai Magyarországon ez sem úgy működik, mint más, boldogabb országban. Nálunk a szabályok arra valók, hogy pont azok szegjék meg őket, akik megalkották vagy elfogadtatták őket.

Ne lopj! – mondja ki a tízparancsolat. Hogy hetedik vagy nyolcadik pontja, az attól függ, hogy katolikus vagy ortodox, éppen izraelita vallási megközelítésben nézzük a dolgot. Ugyan – hírek szerint – ezt a szabályt kőtáblába vésték annak idején, mégis, mintha az évezredek során, de különösen Orbán Viktor Magyarországán elvesztette volna közkincs jellegét. Vagyis, ha az első számú vezető úgy dönt, akkor az ország leggazdagabb emberét varázsolhatja, szerényképességű gázszerelő haverjából, röpke tíz év alatt. Potom 1000 milliárd forint közpénz kell ehhez mindössze…

Plázastoppal büntetjük a gonosz külföldi multikat, hogy ne tudják tovább mételyezni a hazai kiskereskedelmet. Hadd terjeszkedjenek inkább a hazai áruházlánc átláthatatlanul gazdálkodó tulajdonosai. Ha a megfelelő alapítványokba befizetik a támogatást, akkor meg minden stikli felett szemet hunyunk. Egyszerű ez, mint az ABC, vagy tessék a betűket nyugodtan felcserélni! És persze, ha egy szélsőjobbos osztrák, bizonyos Heinz-Christian Strache kezd erőteljes lobbizásba, akkor a „sógorok” drogéria-lánca, meg a narancssárga barkács-hód áruház is szabadon garázdálkodhat, mert a mi szabályainkat az sértheti meg igazán, akinek ezt megengedjük.

A szemünk sem rebben immár, ha a fél kormányt kiutaztatjuk honvédségi repülővel Kölnbe, Stuttgartba a parádésan szereplő magyar válogatott meccsét nézni, hiszen súlyos államérdek fűződhet ahhoz, hogy a mi pénzünkön feszítsenek szurkolói sállal a zsúfolt VIP-páholyban. Itthon minden magánhasználatra fordított autós kilométer után a cégeknek be kell fizetniük az adót a NAV-nál. A Magyar Honvédség Airbus A319-es repülőgépe óránként több, mint 4 millió forintba kerül – ha szigorúan honvédelmi céllal viszi ki a kormánytagokat egy kis foci-EB-s charterezésre. Reméljük, a nyaralásukat is mi, adófizetők állhatjuk, ha elröppennének pestiesen szólva „görögbe vagy törökbe” egy kicsit lesülni a családdal együtt, ha éppen foglalt lenne a Rose d’Or luxusjacht az adriai kikötőben.

Az állami szintű rongyrázás persze csak addig tart, amíg hagyjuk. Vagy amíg a rongyot is el nem lopják.

Hardy Mihály jegyzete az Esti gyors 2024. június 20-ai adásában hangzott el.