„Zajlik
Publicisztika
Palack – Józsa Márta jegyzete
Publicisztika

Palack – Józsa Márta jegyzete

Józsa Márta jegyzetében a bukaresti tejesüveg-visszaváltó és abból a legenda szerint házat vásárló brigantiktól jutott el Erzsébetváros Csikágónak becézett negyedébe, ahol sorra elnézi a visszaváltó automatáknál azokat a felnőtteket és gyerekeket, akikről első pillantásra is látszik, hogy fontos szerepet játszik immár életükben az eldobott csomagolóanyag összegyűjtése és az ezért kapott fizető utalvány. Felbukkant az állandóan elromló vagy telítődő automatánál való sorban állásnál a nyomor egy láthatatlan rétege.

Lejtő – Neuman Gábor jegyzete
Publicisztika

Lejtő – Neuman Gábor jegyzete

Orbánnak először kell alkalmazkodnia valakihez a politikában. Egy okos ember mondta, talán Churchill, hogy ha egy ország politikai vezetése elindul lefelé a lejtőn, még az isten se állíthatja meg, hogy ne guruljon le az aljáig.

Das Kapital – Szénási Sándor jegyzete
Publicisztika

Das Kapital – Szénási Sándor jegyzete

Vidnyánszky Attila színre viszi a Tőkét, erről írt jegyzetében Szénási Sándor, aki szerint "félő persze, hogy Marxnak ehhez sem lesz semmi köze, nem is lehet, még akkor sem, ha a Termelési Módot egy különösen zseniális színész állítja elénk, csodás maszkban. De hát Jézus hitéből is csak a politikai kereszténységet képes lepárolni egy hatalom, miért járnának másképp a szellem emberei?".

Hiányozni fog Matolcsy – Kárpáti Iván jegyzete
Publicisztika

Hiányozni fog Matolcsy – Kárpáti Iván jegyzete

Az, hogy a köztársasági elnök egy üres öltöny, szomorú, de nem tragédia. Ha az MNB vezetőjét is a Várból irányítják jövő évtől, akkor az Isten irgalmazzon nekünk, mert a befektetők nem fognak, és nosztalgiával gondolhatunk vissza a 400 forintos euróra.

Új élet vár – Dési János jegyzete
Publicisztika

Új élet vár – Dési János jegyzete

Tisztelt Bese Gergő Péter! Végre legyél szabad és boldog. Nem muszáj többet hazudnod, magadnak se, a szeretteidnek se, nekünk se, az egyházadnak se. Úgy élhetsz, ahogy jólesik. Meg ha ezért nem járnak állami százmilliók, akkor is jó tud lenni. Próbáld ki!

Csoportosan – Józsa Márta jegyzete
Publicisztika

Csoportosan – Józsa Márta jegyzete

A szülők, akik éppen készítették elő a gyerek ünneplő ruháját az évnyitóra, arra döbbentek rá, hogy nem csak amit nincs, hanem ahol sincs ünnepelni. Három nappal aztán az iskolakezdés után, amely több száz gyerek számára rémálom lesz egész életükben, kihallgatott az ügyészség egy fiatal nőt, édesanyát, aki valamikor EP-képviselő lévén megpróbálta megakadályozni, hogy a NAV megszállja a hajléktalanokat segítő Oltalom Karitatív Egyesület irodáit.

Csakazértsem – Rózsa Péter jegyzete

1/08/2024 18:02

| Szerző: Rózsa Péter

 | Szerkesztő: Ivánkai Márk

Egyszer, még Orbánnak is szüksége lehet az összes segítő kézre, hogy kihúzzák a bajból. Ő viszont ezt meg sem várva, ellentmondást nem tűrve leordítja, vagyis pontosabban lenyomja a leendő segítők egy részét. Csakazértis, mert ő egy ilyen kemény legény.

2024. augusztus 01. Esti gyors-részlet (2024.08.01. Rózsa Péter jegyzete)
02:01
00:00

Az éjszaka leple alatt a kormány különleges gazdasági övezetté nyilvánította a paksi atomerőmű beruházással érintett területet és ingatlanokat. Ezt a rendeleti kormányzás örve alatt azért tette Orbán Viktor, hogy a továbbiakban az atomerőmű által megfizetett iparűzési adót ne az immár ellenzéki polgármestert választó település lakói, hanem a fideszes vezetésű megyei önkormányzat kapja meg. 

Ez ugyanaz a szemét trükk, amit már eljátszott a NER Göd esetében, ahol a Samsung fizette iparűzési adót is elvonták a várostól, mert ellenzéki polgármesetere lett. Pakson is, Gödön is emberek élnek, de ezek az emberek Orbánék szemében nem számítanak egyenlő jogú állampolgárnak, mert az önkormányzatukat nem fideszes káder vezeti. Ezt az aljas módszert nem lehet politikának nevezni, hanem csak gazemberségnek. 

De, lesz ennek majd még böjtje, hiszen aki Magyarország vezetését úgy képzeli, hogy a magyar lakosságnak csak egy részét tekinti partnernek, az előbb-utóbb maga csúszik bele az így keletkező szakadékba.

Erről az a vicc jut eszembe, hogy a nyúl bezuhan az erdő szélén található pöcegödörbe. Segélykiáltását meghallva a medve odamegy, de mivel a gödör mély, nem éri el nyuszika kezét – akarom mondani – felnyújtott lábát, ezért így szól:

– Nyuszi, várj, hozok egy hosszú faágat.

A nyúl viszont ellentmondást nem tűrő hangon ezt válaszolja:

– Nem várok!

Hát így! Egyszer, még Orbánnak is szüksége lehet az összes segítő kézre, hogy kihúzzák a bajból. Ő viszont ezt meg sem várva, ellentmondást nem tűrve leordítja, vagyis pontosabban lenyomja a leendő segítők egy részét. Csakazértis, mert ő egy ilyen kemény legény. Magam részéről jó utat fogok neki kívánni a mélybe zuhanása alkalmából. 

Rózsa Péter jegyzete az Esti gyors 2024. augusztus 1-i adásában hangzott el.