„Klubrádió
Publicisztika
Kétszer nem léphetsz ugyanabba a Halász Jánosba – Dési János jegyzete
Publicisztika

Kétszer nem léphetsz ugyanabba a Halász Jánosba – Dési János jegyzete

Diktatúrácska van itt kérem, a parlament ma nem izgalmasabb hely, mint 1981-ben lehetett – s a büfé már akkor is jó volt. Igaz, a rendszerváltás magyar forradalma részben az akkori parlamentből indult, teljesedett ki – amiből persze nem következik, hogy most Halász János nem mondja el harmadszorra vagy negyedszerre ugyanazt a beszédét. Ha már elsőre ennyire bejött.

Olimpiásdi – Józsa Márta jegyzete
Publicisztika

Olimpiásdi – Józsa Márta jegyzete

Bőven van még amit tanulnunk Belgrádtól.  Például a héten a fideszes parlamenti többség elfogadta az Egyesült Arab Emírségek kormányával kötött gazdasági együttműködésről szóló megállapodást, amely a rákosrendezői pályaudvar területén megvalósuló úgynevezett mini-Dubaj-beruházást tartalmazza.

Európa és én – Selmeci János jegyzete
Publicisztika

Európa és én – Selmeci János jegyzete

Nekem Európa egy boldog összenézés, amikor felszállunk a repülőre, a külföldön hallott magyar szavak, az élmény, hogy szívesen látnak minket a szicíliai kocsmától a bécsi kávézóig mindenhol, látni, hogy azért máshol sem Kánaán az élet, és ez aztán tényleg közös bennünk, ahogy a külföldre szakadt barátok és családtagok is, akik hálisten nem vesznek el, hazajönnek, elmegyünk hozzájuk, tanulunk a sorsukból, és persze azokéból is, akiknek Európa még az olcsó fapadossal is messze van.

Alkotmányos demagógia – Hardy Mihály jegyzete
Publicisztika

Alkotmányos demagógia – Hardy Mihály jegyzete

Unalomig ismétlik: "no war, no gender, no migration." Faék egyszerűségű rémisztgetés, de a jelek szerint bizonyos emberekre mégis hatása van. Különösen most, a választási kampányban pörgetik ezerrel. Akármennyibe is kerül, pénz nem számít. Dől a kormányzati megrendelés a Facebook-os és Youtube-os Fidesz-kampányvideók sugárzásáért.

A nagy pénztárca – Rózsa Péter jegyzete
Publicisztika

A nagy pénztárca – Rózsa Péter jegyzete

Az egyik legnagyobb hiba, hogy az elmúlt húsz évben a kormányok mindegyike szinte kizárólag az anyagi előnyök szempontjából értelmezte az európai uniós tagságot. Ezt a Fidesz-kormány azzal fejelte meg, hogy végtelenül lebutított, primitív kommunikációval rohanta le a lakosságot, ennek következtében jelentős tömegek számára az EU nem jelent mást, mint egy nagy pénztárcát, s ezzel egyidőben Magyarország ellenségét.

De mi lesz Orbán pénteki interjúival? – Kárpáti Iván jegyzete

9/04/2024 18:03

| Szerző: Kárpáti Iván

Magyar Pétert se lenyelni, se kiköpni nem tudják, pedig úgy indult a dolog, hogy "reménytelen helyzetben lévő emberek kétségbeesett próbálkozásával a kormány nem foglalkozik."

2024. április 09. Esti gyors-részlet (2024.04.09. Kárpáti Iván jegyzete)
02:18
00:00

Egyfajta perverz szokásom az nekem, hogy rendszeresen átnézem, mit írnak a kormánypropaganda felületei. Lapnak, újságnak, szerkesztőségnek nyilván nem nevezhetem ezeket. Az Origónak rendes impresszuma sincs, az ott dolgozó hivatalnokok nevét már inkább nem írják ki, nemhogy arccal vállalnak, amit művelnek. A Magyar Nemzetnél azért még erre adnak, sőt, nagyon is. Megafon különítményesekről nem is beszélve.

Egy békés hétköznapon csendesen elketyeg a komplett rendszer, ideszámítva az állami médiát (leánykori nevén közszolgálati), le kell hozni, ami a Várból ki van adva. Abból a szempontból mindegy különbséget tenni állami és "piaci” propaganda között, hogy az egészet a mi pénzünkből tartják el, csak más-más elszámolással, könyvelési kérdés.

Magyar Péter szíves közléséből tudjuk, hogy neki a Diákhitel Központ vezetőjeként az ukáz szerint meg kellett volna vásárolnia a TV2-nél valami éjszakai hirdetési sávot. A Z-generáció legendásan imádja a hagyományos tévéket, nopláne hajnali 2 és 3 között.

De mi történik az elmúlt hetekben? A brüsszeles, sorosos, migránsos, genderes, háborús tematika lecsúszott az oldal aljára, már nem is lehet annyi szoftpornót kitenni két celebhír közé, közvetlenül az atomháborút vizionáló napi cikk mellé. Még Orbán Viktor is látványosan kerüli a megszólalásokat, régebben minden pénteken volt igehirdetés a rádióban, idén összesen 4. Magyar Pétert se lenyelni, se kiköpni nem tudják, pedig úgy indult a dolog, hogy "reménytelen helyzetben lévő emberek kétségbeesett próbálkozásával a kormány nem foglalkozik".

Úgy látszik már áttértek a foglalkozás fázisába. Keresik a fogást, de láthatóan jelenleg csak arra koncentrálnak, hogy a Fidesz magját védjék, egyelőre nem szűnik a varázs, más csoportoknál csak népszerűbb lesz azáltal, hogy ütik. A folyamat kiszámíthatatlan, gondolom Magyar sem bírja hónapokig ezt a tempót, egyre többet hibázhat. Arra azért nagyon figyeljen, hogy a napszemüvege rendben legyen!

Kárpáti Iván jegyzete az Esti gyors 2024. április 9-i adásában hangzott el.