„Támogassa
Publicisztika
Testvéri vizit – Szénási Sándor jegyzete
Publicisztika

Testvéri vizit – Szénási Sándor jegyzete

A lebírhatatlan kíváncsiság és határt nem ismerő kukkolásvágy ma is jellemzi az oroszokat, nincs ebben semmi rossz, az SZVR, az FSZB, a GRU számára a magyar politika titkai közötti matatás csak olyan, mint a beszabadulás a moszkvai GUM áruház gyerekosztályára.

Egy merénylet és a felelősség – Selmeci János jegyzete
Publicisztika

Egy merénylet és a felelősség – Selmeci János jegyzete

Említsük meg itt a baloldali háborúpártizó miniszterelnököt, akinek még a politikai szövetségesét (barátját) ért szörnyű támadás után sem jutott eszébe, hogy neki az országával is, nem csak a pártjával van dolga, és tisztelet persze azoknak, akik az emberség, az összetartás hangján szólaltak meg, és gondolkozzon el picit mindenki, aki akár egy pillanatig bárkinek a halálát kívánta.

Élőkép – Józsa Márta jegyzete
Publicisztika

Élőkép – Józsa Márta jegyzete

Mintha kiment volna mifelénk az élőkép a divatból, elmosta a rendszerváltás, vagy a korszellem, ki tudja. Bár a stadionok világa mintha még őrizné a tömegkultúra e nagy találmányát. Amelyet nagyon sokan állítanak elő sok-sok monoton gyakorlással, kevesek kedvéért.

Vetemedés – Dési János jegyzete
Publicisztika

Vetemedés – Dési János jegyzete

Egy minisztériumi dolgozót kirúgtak, mert megosztott egy mémet, egy fotómontázst, amely Nagy Márton minisztert (ár)sapkában ábrázolja. A mi kis házi használatú III. Richárdocskánk, a Nagy Vidnyánszky szintén nem vetemedne, arra, hogy elhallgattasson bárkit, éppen csak kicsúszott a száján, amikor az ország egyik vezető művészét penderítette ki a homokozójából, hogy tíz évig tűrte, hallgatta, Udvaros Dorottya miket mond.

Dől a lé – Kárpáti Iván jegyzete

14/12/2023 18:01

| Szerző: Kárpáti Iván

A porcelán törékenységű forint árfolyamának jót tesz, elköltése növeli majd GDP-t.

2023. december 14. Esti gyors-részlet (2023.12.14. Kárpáti Iván jegyzete)
01:26
00:00
Néhány ránc most kisimult Navracsics Tibor homlokán, Varga Judit pedig, hát ő eddig is fiatalos volt.

A tengernyi uniós forrásból jöhet úgy 10 milliárd. Igaz ez sem egyben, hanem ahogy mennek ki a számlák, és vagy 20 milliárd továbbra is a levegőben lóg. Ezen a pénzen már valóban nem lehetett tovább ülni, ha az EU komolyan veszi a saját szabályait, hiszen papíron – konkrétan a Magyar Közlönyben – megjelent az, ami elvárva volt.

Jól jellemzi a magyar kormány és az Európai Bizottság viszonyát, egymásba vetett bizalmát, hogy egy Parlamentben elfogadott, az államfő által aláírt törvény sem volt elég, látni akarták, hogy tényleg megjelenik-e. Orbán büszke rá, mennyire „csavaros észjárásúak” a magyarok, tehát indokolt az óvatosság.

Mindezzel együtt örüljünk, hogy legalább ez megvan, a porcelán törékenységű forint árfolyamának jót tesz, elköltése növeli majd GDP-t. Hogy mire költik? Biztos sok olyan beruházásra is, amitől gyarapodik a nemzet, meg azért lesz sok térkő, beton és az ezek létrehozásából származó haszonból akkora jacht, mint a Bismarck csatahajó, esetleg néhány Central Parkra néző 10 szobás ingatlan.

Bár az én képzelőerőm szerény, vannak itt bőven mások, akik mernek nagyot álmodni.

Kárpáti Iván jegyzete a 2023. december 14-i Esti gyorsban hangzott el.