„Zajlik
Publicisztika
A pillanat uralása – Rózsa Péter jegyzete
Publicisztika

A pillanat uralása – Rózsa Péter jegyzete

Szóval, miközben a kínai érdekek szerint és kínai hitelből épülő Belgrád-Budapest vasútvonal építéséhez az Orbán család bányájából szorgalmasan szállítják a követ, az egyre-másra felhúzott akkugyárakat lassan be lehet zárni. Ha nem, akkor a gyártáshoz szükséges gigantikus mennyiségű víz és elektromos energia szépen ki fogja szárítani a magyar gazdaság egy részét. A pillanat uralása – mint a Fidesz alapvető stratégiája – ilyen módon működik.

Palack – Józsa Márta jegyzete
Publicisztika

Palack – Józsa Márta jegyzete

Józsa Márta jegyzetében a bukaresti tejesüveg-visszaváltó és abból a legenda szerint házat vásárló brigantiktól jutott el Erzsébetváros Csikágónak becézett negyedébe, ahol sorra elnézi a visszaváltó automatáknál azokat a felnőtteket és gyerekeket, akikről első pillantásra is látszik, hogy fontos szerepet játszik immár életükben az eldobott csomagolóanyag összegyűjtése és az ezért kapott fizető utalvány. Felbukkant az állandóan elromló vagy telítődő automatánál való sorban állásnál a nyomor egy láthatatlan rétege.

Lejtő – Neuman Gábor jegyzete
Publicisztika

Lejtő – Neuman Gábor jegyzete

Orbánnak először kell alkalmazkodnia valakihez a politikában. Egy okos ember mondta, talán Churchill, hogy ha egy ország politikai vezetése elindul lefelé a lejtőn, még az isten se állíthatja meg, hogy ne guruljon le az aljáig.

Das Kapital – Szénási Sándor jegyzete
Publicisztika

Das Kapital – Szénási Sándor jegyzete

Vidnyánszky Attila színre viszi a Tőkét, erről írt jegyzetében Szénási Sándor, aki szerint "félő persze, hogy Marxnak ehhez sem lesz semmi köze, nem is lehet, még akkor sem, ha a Termelési Módot egy különösen zseniális színész állítja elénk, csodás maszkban. De hát Jézus hitéből is csak a politikai kereszténységet képes lepárolni egy hatalom, miért járnának másképp a szellem emberei?".

Arató András: Marine Le Pen beugrott Orbánhoz – (Amennyiben nem pont így történt, azt felettébb sajnáljuk.)

28/09/2023 17:09

| Szerző: Arató András

Le Pen a kolostorban járva összefutott az intézmény zárdafőnökével, aki szíves örömest idegenvezette az arra tévedt turistát. Különösen büszkén mutatta meg a bútorzatot, amivel elkápráztatta a vendégét: ha egy egyszerű apácazárda refektóriumában ily gyönyörű terített asztal várja a novíciákat, milyen lehet az életszínvonal hatvan pusztában? Nyugi, Marine, Magyarország jelene francia hon jövője!

Marine Le Pen, ha már itt jár Magyarországon, csak megnézi a Budai vár ékességét, a karmelita kolostort, ami átkeresztelődött Karmelitává, mint a Köztársaság Másodikjánospállá. Vagy Károlyi Tiszává.

A francia Nemzeti Tömörülés frakcióvezetője bizonyára azért látogatott hazánkba, hogy személyesen adja vissza a néhai Magyar Külkereskedelmi Banktól (mai nevén Magyar Bankholding) a tavalyi gallhoni választások sikere érdekében fölvett pártcsaládsegítő hitelt, azaz tízmilliárd forintot. Akár át is utalhatta volna e csekély összeget, de a magyar diplomácia vezetője egy cipőboltban, a miniszterelnök pedig egy ferencvárosi kapu előtt bemutatta a világ haladó megoldásokra nyitott felének a korszerű fizetési módot, a készpénzes teljesítést. A kolostorban járva összefutott az intézmény zárdafőnökével, aki szíves örömest idegenvezette az arra tévedt turistát. Különösen büszkén mutatta meg a bútorzatot, amivel elkápráztatta a vendégét: ha egy egyszerű apácazárda refektóriumában ily gyönyörű terített asztal várja a novíciákat, milyen lehet az életszínvonal hatvan pusztán? Nyugi, Marine, Magyarország jelene francia hon jövője! Meg az egész világé, elvégre a szoros és gyümölcsöző együttműködés alapja a széthúzás.

Ha már így hozta a sors, elbeszélgettek egy kicsit, kölcsönösen érdeklődtek a család hogyléte felől. Ami a kedves apukákat illeti, a 95 éves Jean-Marie Le Pen bácsinak nyugalmasan telnek a nyugdíjas évei, minthogy kislánya kizárta őt az általa alapított pártból. A másik papa sokkal fiatalabb, mindössze a 83. esztendejénél tart, és ennek megfelelően még mindig a bányában dolgozik.

Megállapították továbbá, hogy a kontinens nemzeti & konzervatív pártjainak közös és erőteljes választ kell adniuk Brüsszel birodalmi törekvéseire, elhibázott gazdaságpolitikájára és migránspárti kezdeményezéseire. De szó esett a családok, a nemzeti és a keresztény értékek politikai képviseletéről is, ami a Fidesz-KDNP és a francia Nemzeti Tömörülés tevékenységének is a középpontjában van. Az Oroszország, Ukrajna és agresszió szavakat, noha erősen hegyeztük a fülünket, nem hallottuk. Tegyük hozzá, az évek múlásával a hallásunk folyamatosan romlik.

Aggódva konstatálták továbbá, hogy az Unióban erőteljesen nőtt a jobboldal támogatottsága, ami akár a szélsőjobb térvesztésével is együtt járhat.

Minthogy a botcsinálta házigazda udvarias ember, látva a kedves vendég csomagját, gálánsan fölajánlotta, hagyja csak itt nála, ne cipekedjék az asszonyság, a héten úgyis találkozik a bank fő tulajdonosával, akit ő belülről ismer, mintha csak saját magát. Amúgy is kockázatos manapság akár ilyen csekély készpénzzel is flangálni Budapesten, ugyanis a fővárosban, ami pillanatnyilag nem része Magyarországnak, jelenleg káosz és kosz uralkodik, valamint prostitúció. Egyébként a pénz már most ott van, ahol lennie kell.

 
 Orbán Viktor és Marine Le Pen
 
 Forrás: Benko Vivien Cher/Miniszterelnöki Sajtóiroda/MTI/MTVA

A fotó a következő szöveggel jelent meg:

„Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke (jobbra) fogadja Marine Le Pent, a francia Nemzeti Tömörülés nemzetgyűlési frakcióvezetőjét (balra) a Karmelita kolostorban 2023. szeptember 27-én.”

Fontos a pontos képaláírás, még a tájékozottabb olvasó sem feltétlenül tudja, melyikük kicsoda a másikhoz képest, hiszen olyanok, mint két kiköpött tojás.

SZABADSÁG KLUB KOMMENT GOMB