„Zajlik
Publicisztika
Gumicsont - Hardy Mihály jegyzete
Publicisztika

Gumicsont - Hardy Mihály jegyzete

Az utóbbi időben egyre több a gumicsont, ami szerintem a kormányzási krízis egyik legbiztosabb jele. Úgy látszik, egyre több az állami- és egyházi botrány, amiről el kell terelni a figyelmet.

Disznóság - Szénási Sándor jegyzete
Publicisztika

Disznóság - Szénási Sándor jegyzete

Ami biztosnak látszik: a régi emberek távozása. Ezt a DK is tutira veszi a maga keserű módján, midőn a korábbi csapat letűnését az emberiség elleni totális bűncselekménynek próbálja beállítani.

A simogató pofon - Dési János jegyzete
Publicisztika

A simogató pofon - Dési János jegyzete

A lényeg, ettől még a pofon - akárhogy is nevezzük, ez bizony alapos megszorítás. Nyilván a százmilliárdokkal kitömött rendszerpropaganda lelkesen szajkózza a szöveget: ez kérem nem megszorítás, mert az csak a gyurcsányi időkben volt, meg Brüsszelben, meg a Sorosnál meg a nemváltó óvódások. Ez csak kiigazítás, esetleg elhalasztás vagy ilyesmi. Persze pofon ez, méretes.

Közfinanszírozott, vagy nem lesz – Selmeci János jegyzete
Publicisztika

Közfinanszírozott, vagy nem lesz – Selmeci János jegyzete

Egyszerre peches és szerencsés vagyok, mert belenőttem abba a világba, amikor az újságírókra kis túlzással már tényleg csak azoknak van szükségük, akik néznek, hallgatnak, olvasnak minket, esetleg meg akarnak venni. Amikor először mondtam be a rádióba a számlaszámot, meg a telefonszámokat, amiken csekket lehet kérni, még felvetődött a „tarhálás” vádja, mára szinte mindenki ezt csinálja azok közül, aki mögött nincsen valamelyik kormány.

A pillanat uralása – Rózsa Péter jegyzete
Publicisztika

A pillanat uralása – Rózsa Péter jegyzete

Szóval, miközben a kínai érdekek szerint és kínai hitelből épülő Belgrád-Budapest vasútvonal építéséhez az Orbán család bányájából szorgalmasan szállítják a követ, az egyre-másra felhúzott akkugyárakat lassan be lehet zárni. Ha nem, akkor a gyártáshoz szükséges gigantikus mennyiségű víz és elektromos energia szépen ki fogja szárítani a magyar gazdaság egy részét. A pillanat uralása – mint a Fidesz alapvető stratégiája – ilyen módon működik.

Mély álomban a mély államról - Hardy Mihály jegyzete

21/09/2024 15:06

| Szerző: Hardy Mihály/Klubrádió

A parlament gazdasági bizottsága ülésén elhangzott, hogy Magyarországon megszűnt a költségvetési deficit, a külkereskedelmi mérleg pozitív szaldót mutat, miután a világszínvonalú magyar technológiai termékek iránt olyan nagy a kereslet.

2024. szeptember 21. Hetes Stúdió-részlet (2024.09.21. Hardy Mihály jegyzete)
03:35
00:00
A tanárnő az általános iskolai osztályban az óra elején hamar kiosztotta a digitális eszközöket, amiket a kormányzat ingyen biztosít minden tanulónak. A gyerekek örömmel vették kezükbe azokat a bizonyos „kütyüket”, amiknek a használatát az országos tanterv előírja a hetedik osztályosok számára, kötelezően.

A János kórház ügyeletes belgyógyász orvosa az asszisztensével együtt kénytelen volt rendelési időben újságot olvasni, ugyanis az évekkel korábban bevezetett országosan kötelező szűrővizsgálatoknak köszönhetően, szinte senki sem szorult azonnali beavatkozásra, mert nem volt elhanyagolt betegsége. Aztán eszébe jutott, hogy még rezidens korában, kezdő orvosként hosszú, néha egy évet meghaladó várólistákról cikkezett a sajtó, és hogy mindez már a messzi múlt ködébe vész.

Az újságok újabban arról írtak, hogy a miniszterelnök veje a patinás kastélyszállóját külföldi menekültek elszállásolására ajánlotta fel, hiszen ők azok, akik igazán rászorulnak és meg is érdemlik a magas színvonalú szociális ellátást az igazán befogadó, nyitott szellemiségű országunkban. Igaz, egyre kevesebben érkeznek. A kormányfő lánya pedig már régen szociális bolt céljára adományozta elegáns belvárosi butikját az Oltalom Karitatív Alapítvány számára. Még akkor is, ha az általános jólét terjedése miatt erre egyre kevésbé van szükség szociális üzletre a virágzó Magyarországon.

A magyar pénzügyminiszter Brüsszelben, az Európa Bizottság tagjainak megköszönte mindazt a nagyvonalú támogatást, amit Magyarország, mint a régió példaértékű projektjeit megvalósító állama kap a szervezettől. A magyar miniszter megerősítette, hogy az Európai Unió Magyarország legfőbb támogatója és szövetségese is egyben és Budapest támogatja az egyre szorosabbra fűzött kapcsolatokat az unió valamennyi tagállamával.

A közrádióban a miniszterelnök csak úgy volt hajlandó interjút adni, ha egyúttal a politikai ellenzék vezetője is ott lehet a stúdióban és azonnal reagálhat az elhangzottakra. A médium vezetése magától értetődően – a sokszínűség jegyében - már eleve biztosította a lehetőséget a reagálásra az ellenzéki politikusoknak. Ezt a miniszterelnök elégedetten nyugtázta.

A parlament gazdasági bizottsága ülésén elhangzott, hogy Magyarországon megszűnt a költségvetési deficit, a külkereskedelmi mérleg pozitív szaldót mutat, miután a világszínvonalú magyar technológiai termékek iránt olyan nagy a kereslet. A Magyar Nemzeti Bank pedig a Széll Kálmán téri Pénzmúzeumban kiállítást nyitott „Ilyen volt egykoron az infláció” címmel, hiszen már senki sem emlékszik, milyen is volt a pénzromlás valaha.

Az országban a MÁV egyetlen szerelvénye sem késett, a vonatok még a szárnyvonalakon is egyperces pontossággal közlekedtek. A svájci és a japán vasutasok tanulmányutakra érkezve egymásnak adják a kilincset a Könyves Kálmán körúti MÁV-székházban.

Na, ekkor ébredtem fel mély álmomból és rájöttem, a valóságban minden pont fordítva van. Pedig semmi más nem történt, csak annyi, hogy álmodtam magamnak - egy normális Magyarországot…

Hardy Mihály jegyzete a 2024. szeptember 21-i Hetes Stúdióban hangzott el.