„Ki
Belső közlés

Az öt éve elhunyt Térey János korábbi felolvasása a Klubrádióban

3/06/2024 15:19

| Szerző: Pályi Márk / Klubrádió

 | Szerkesztő: Vikár Anna Flóra

Térey János tragikusan váratlanul halt meg alig 49 éves korában, öt éve június 3-án. A Legkisebb Jégkorszak című verses regényéből tartott saját felolvasásával emlékeztünk rá a Belső közlés e heti adásában.

2020. május 03. Belső közlés / Térey János: A Legkisebb Jégkorszak, részletek (20.05.03.)
38:08
00:00

Térey János már életében és halála után is az ezredforduló körüli évtizedek magyar irodalmának ikonikus alakja, az írott formában megjelent verses és prózai művei mellett színdarabjait is többször mutatták be a színházak; szülővárosa, Debrecen és választott lakóhelye, Buda és Pest is fontos alkotójuknak tekintik.

 
Térey János
költő, író, drámaíró, műfordító l Forrás: Flick
 

Belső közlés című zenés irodalmi műsorunk első évadában láttuk vendégül a stúdióban, ahol már akkor is készülő verses regényéből, A Legkisebb Jégkorszakból olvasott föl egy részletet, és az adásba azokat a zenéket is elhozta és megmutatta a hallgatóknak, amelyek azóta már a műben szerepelnek, nem csak említés szintjén, de sok esetben szövegszerűen is, pl. átemelt dalszövegekkel.

A verses epikai mű megjelenése után több újabb részletet is fölolvasott a rádióban. Ezt először 2015 őszén sugároztunk, majd az internetes irodalmi rovatunk indulása után, immár egy évvel Térey halálát követően itt, a honlapunkon is meghallgathatták a felvételt. Ezt most itt a fenti hangsávra kattintva újra megtehetik, illetve hétfőn este a Belső közlés új adásában is műsorra tűztük. Az adásban Melhardt Gergő irodalomkritikus egy Téreyről szóló új kötetről is beszélt.

Az e heti adást az alábbi lejátszóra kattintva hallgathatják meg.

2024. június 03. Belső közlés (2024. június 03., hétfő 20:00)
52:37
00:00
Műsorvezetők: Pályi Márk, Marton Éva, Szegő János