„Klubrádió
Megbeszéljük...

BKK-elnök: Várjuk, hogy Lázár minisztériuma közölje szándékait a Budapest-bérlettel kapcsolatban

3/01/2024 17:42

| Szerző: Klubrádió/Ivánkai Márk

Helyesen várja el a főváros az Építési és Közlekedési Minisztériumtól, hogy tegye világossá a szándékait a Budapest-bérlettel kapcsolatban, hogy ha ezeket megismertük, akkor lehet erről érdemben tárgyalni – mondta Draskovics Tibor, a BKK igazgatóságának elnöke a Megbeszéljük című műsorban.

2024. január 03. Megbeszéljük-részlet (2024.01.03) Draskovics Tibor
15:48
00:00

Budapest és a BKK abban a tárgyalási pozícióban áll, hogy a Budapest-bérlet megmaradjon – mondta Draskovics Tibor, a Budapesti Közlekedési Központ igazgatóságának elnöke. Ugyanis a közlekedési minisztérium által megszüntetni kívánt megállapodás miatt az agglomeráció tömegközlekedési eszközeit a továbbiakban nem lehetne használni Budapest-bérlettel. Draskovics hozzátette, a BKK éppen ezért a MÁV-val és a HÉV-vel december 30-án olyan megállapodást kötött, amely lehetővé teszi, hogy a főváros vonzáskörzetében továbbra is érvényesen lehessen utazni ezeken a járműveken Budapest-bérlettel. 

A BKK-elnök szerint ez már nem egy szakmai kérdés, hanem politikai, ezért a főváros feladata – ahogy ezt teszi is –, hogy tisztázza Lázár minisztériumával, annak szándékait, hiszen ilyet eddig nem közöltek a bérlet kapcsán. "Hogy ha ezeket a szándékokat megismertük, akkor erről lehet tárgyalni és egyeztetni" – fogalmazott Draskovics, hozzátéve, a BKK-nál jelenleg különböző forgatókönyveket dolgoznak ki, a tárgyalások lehetséges végkifejletei szempontjából.

A forgatókönyvek előkészítése abból a belső levelezésből derült ki, amely az Index birtokába került. A lap arról írt, hogy Karácsony Gergely és Draskovics Tibor, a BKK igazgatóságának elnöke fúrta meg a Budapest-bérletet,  ezt alátámasztandó pedig egy e-mail részletet is csatoltak, amely az igazgatótanács nyolc tagja közötti belső levelezéséből származik. Draskovics szerint a levelet nem egyenes szándékkal szivárogtatták ki valaki, bár a levelezésben semmi titkolnivaló nem szerepelt. Hozzátette, az Index direkt félreértette az üzenetet, hiszen nincs arról szó, hogy a BKK részéről bárki a Budapest-bérlet szándékos megfúrására törekedne.

"Abban bízom, hogy ezt a teljesen megmagyarázhatatlan lépést a kormány valójában nem akarja megtenni, hanem ez a helyzet tisztázódni fog. Nem akarom elhinni, hogy józan ésszel szándékosan tönkre akarnának tenni valamit, ami jó a budapestieknek és jó az agglomerációban élőknek egyaránt" – zárta az interjút Draskovics Tibor.

A teljes beszélgetést a fenti lejátszóra kattintva hallgathatják meg.

Megbeszéljük/Interjú Draskovics Tiborral
2024. január 03., szerda 16:20
Riporter: Bolgár György