„Zajlik
Megbeszéljük...

Farkasházy Tivadar: A baloldal összetévesztette az összefogást az osztozkodással

3/07/2024 18:23

| Szerző: Ivánkai Márk

 | Szerkesztő: Ivánkai Márk

A Hócipő alapítója a baloldal mellett Magyar Péterről is elmondta a véleményét. Szerinte a populizmust csak populizmussal lehet legyőzni.

2024. július 03. Megbeszéljük-részlet (2024.07.03.) Farkasházy Tivadar
14:48
00:00

Farkasházy Tivadar újságíró szerint a júliusi választásokon a baloldal összetévesztette az összefogást az osztozkodással. "A munkát kell leosztani, és nem a posztokat" – mondta a Hócipő alapítója. 

Magyar Péter kapcsán pedig felidézte Sándor György humorista sok évvel ezelőtti tréfáját, miszerint úgy kell melegvizet csinálni, hogy kiöntjük a langyosból a hideget. Farkasházy szerint Magyar Péter is így van a Fidesszel, azaz ki szeretné önteni a pártból a korrupciót.

Amíg nem lesznek szabad választások, és nem működik rendeltetésszerűen a fékek és ellensúlyok rendszere, addig a Fidesz maradni fog – véli. Hozzátette, ha ezeket visszaállítja Magyar Péter, akkor jöhetnek olyan tehetséges és munkabíró politikusok, akikkel a Tisza Párt alelnöke összemérheti az erejét.

A populizmust csak populizmussal lehet legyőzni – mondta Farkasházy annak kapcsán, hogy Magyar Péter szemére vetik, hogy ezt a manapság népszerű politikai stratégiát alkalmazza.

Az ellenzék kapcsán a humorista úgy fogalmazott, hogy "2012-ben azt javasoltam, hogy hozzanak egy olyan törvényt, hogy senki nem lehet három cikluson keresztül ellenzéki. Nem fogadták meg a tanácsomat, akkor most már megoldódott volna a Gyurcsányék problémája."

A Megbeszéljükben ezt megelőzően Lakner Zoltán politológus a baloldallal kapcsolatban arról beszélt, hogy lenne értelmezhető baloldali ajánlat, ha lenne, aki megszervezi.

A teljes beszélgetést a fenti lejátszóra kattintva hallgathatja meg.

Megbeszéljük/Interjú Farkasházy Tivadarral
2024. július 3., szerda 16:45
Riporter: Bolgár György