„Zajlik
Esti gyors

Ha az etikai bizottság nem zárja ki a pártból, akkor kezdeményezni fogja a DK elnökségének tisztújítását Leel-Őssy Gábor

12/07/2024 19:19

| Szerző: Ivánkai Márk

 | Szerkesztő: Ivánkai Márk

Gyurcsány Ferenc nélkül zajlott le az az etikai bizottsági ülés, amelyet maga kezdeményezett Leel-Őssy Gáborral szemben, amiért a DK gyulai alapítója kritizálta a párt elnökségét.

2024. július 12. Esti gyors-részlet (2024.07.12.) Leel-Őssy Gábor
07:56
00:00

Leel-Őssy Gábor a DK etikai bizottsága előtt egy hetven oldalas dokumentummal, illetve 2021-ig visszamenő időrendi történetsorral prezentálta, hogy miben és miért nincs igaza Gyurcsány Ferencnek, aki kezdeményezte a párt etikai bizottságánál a kizárását. Hozzátette, az etikai bizottság tagjai korrektül jártak el, ugyanakkor látszott rajtuk, hogy feszengenek a pártelnök által rájuk gyakorolt presszió miatt.

A DK korábbi gyulai választókerületi elnöke csalódottságát fejezte ki afelett, hogy Gyurcsány Ferenc nem vett részt ezen a meghallgatáson, noha a pártelnök készítette az ezt előidéző beadványt. "Nálunk gyerekkoromban erre azt mondtuk, mondjuk kint a grundon, hogyha valaki valakit bemószerol, de nem mer odamenni, hogy teleszarta gatyáját, nem tudok sajnos más kifejezéssel élni" – fogalmazott Leel-Őssy. Reméli ugyanakkor, hogy az általa benyújtott beadvány átvizsgálását követően Gyurcsány Ferencet is tanúként fogja beidézni az etikai bizottság.

Abban az esetben, ha Leel-Őssy az etikai eljárás lefolytatása után is a párt tagja marad, kezdeményezni fogja a párt elnökségének tisztújítását. Úgy véli, ennek az elnökségnek és Gyurcsány Ferencnek mennie kell. Amennyiben "a DK-nál marad minden ugyanúgy, csak a régi gatyaszárból most új túrózacskót fogunk csinálni, ez ugyanaz az eredmény fogja hozni magával" – fogalmazott. Szerinte a DK-nak meg kell ragadni az utolsó esélyt, nevezetesen, hogy változtatnak azon a "tematikán és módozaton amihez 12 éve görcsösen ragaszkodnak."

A teljes beszélgetést a fenti lejátszóra kattintva hallgathatják meg.

Esti gyors/Interjú Leel-Őssy Gáborral
2024. július 12., péntek 18:38
Riporter: Selmeci János