„Ki
Megbeszéljük...

Juhász: Magyar az ellenzék munkájának haszonélvezője

23/07/2024 10:34

| Szerző: Klubrádió/Lőrincz Csaba

 | Szerkesztő: Lőrincz Csaba

Az összellenzék 14 éves kemény munkájának eredménye, hogy Magyar Péter körül egyáltalán kialakulhatott ilyen hype – állítja Juhász Péter.

2024. július 22. Megbeszéljük - részlet 24.07.22. Juhász Péter
14:04
00:00

„Pont az volt az oka, hogy beleálltam a választásba, mert azt láttam, hogy minden párt bukásra játszik, és ezt a kerületet el is könyvelték bukó kerületként” – mondta a Megbeszéljük hétfői adásában Juhász Péter volt V. kerületi ellenzéki polgármester-jelölt. Hozzátette, Magyar Péter feltűnésével ő is bizakodni kezdett, mert arra számított, hogy az addig elkötelezett fideszes szavazók közt is lesznek olyanok, akiket a Tisza párt akkor frissen megválasztott alelnöke (azóta elnöke) meg tud szólítani. Összességében nem lepődött meg, de nem is csalódott a választási eredményt látva.

Hangsúlyozta, nem tűnt el, és csak azért nem ült be sem a fővárosi, sem kerületi közgyűlésbe, mert azt csak pénzért tette volna, és erkölcsileg nem érzi helyesnek, ha valaki csak ezért vesz részt a politikában. Összességében úgy látja, a politikának akkor van értelme, ha egy bizonyos közösségért tesz vele.

Magyar Péter sikerét nem a Fideszből kiugrott politikusnak, hanem az összellenzék 14 éves kemény, ha nem is hibátlan munkájának tudja be, amelynek eredménye – ha nem is a sikere –, hogy fenn tudott maradni. Ennek Magyar „haszonélvezője”, így alakulhatott ki körülötte a hype. „Azt gondolom, ez nem az ő teljesítményéről szól, hanem arról a közhangulatról, amelyik a messiásra vár, ezt most benne látták meg, én pedig bízom benne, hogy senki nem fog csalódni, jómagam sem, de még nem jutottunk el odáig, hogy ebben biztosak lehessünk.” A valódi kérdés az, hogy mit tud kezdeni ezzel.

Épp ezért Juhász épp úgy támogatja Magyar Pétert, ahogy Gyurcsány Ferencet, és mindenkit, akik hajlandók ezt a rendszert lebontani. Bízik abban, hogy lehet valamiféle együttműködés, a megosztottság növelése helyett. Magyar Péter pedig korábban arról beszélt, hogy fenntartásai ellenére is hajlandó találkozni Karácsony Gergely főpolgármesterrel.

A teljes beszélgetést a fenti lejátszóra kattintva hallgathatják meg.

Megbeszéljük.../interjú Juhász Péterrel
2024.07.22., hétfő 16:45
Riporter: Bolgár György