„Zajlik
Klubdélelőtt

Ötven éve nyerte meg Farkasházy Tivadar a humorfesztivált

11/10/2024 18:39

| Szerző: Kun Zsuzsa/Klubrádió

Az újságíró, humorista, közgazdász másik jubileumot is ünnepel idén: ötven éve házasok feleségével. A Klubdélelőtt vendége volt még a nyolcvan éves Huszti Péter, a húsz éves Balkan Fanatikból a zenei menedzser Lajer László és az énekes Bagóczky Lívia. Jön Bóta Kata építész és Dr. Varga Miklós, vagyis Solkim Agrav sokoldalú jogász is.

2024. október 12. Klubdélelőtt (2024. október 12., szombat 09:00)
158:46
00:00
Műsorvezetők: Kun Zsuzsa Szerkesztők: Kun Zsuzsa
Az október 12-i adás vendégei voltak:

9.00: Farkasházy Tivadar kétszeres Pulitzer-emlékdíjas humorista, újságíró, közgazdász, 2024-ben különleges jubileumot ünnepel: ötven éve nyerte meg a Magyar Rádió első humorfesztiválját, amely elindította hosszú és sikeres karrierjét. Pályafutása során a legnagyobb ismertséget a Heti Hetes című műsor hozta meg számára. Feleségével, akinek betegsége miatt évek óta Balatonfüreden élnek, az 50. házassági évfordulójukat ünnepelték nemrégiben.

Farkasházy Tivadar kétszeres Pulitzer-emlékdíjas magyar humorista, közgazdász, újságíró
 
Farkasházy Tivadar a rádióban l  Fotó: Klubrádió/Mátyus László
 

10.00: Huszti Péter, a Nemzet Művésze, Kossuth-és Jászai Mari-díjas színész, rendező, színigazgató, a Színművészeti Egyetem professor emeritusa és korábbi rektora, az idén töltötte be a 80. évét. Jó ideje visszavonult a színháztól, viszont komolyzene-rajongóként még ma is ábrándozik a karmesteri szerepről.

Nemzet Művésze - Huszti Péter
 
Huszti Péter
a Pesti Vigadóban 2015. január 23-án. l Fotó: MTI/Czimbal Gyula
 

10.30: Dr. Varga Miklós, vagy más néven Solkim Agrav az Egyesült Államokban élő jogász, a hazai karate első generációjának meghatározó mestere, mellette testőr. Elvégezte az izraeli Biztonsági és Nyomozói Egyetemet is. A délszláv háború idején maroknyi önkéntes csapattal civileket mentett ki a vérontás borzalmaiból. Jelenleg a University of Florida tanára.

11.00: Bóta Kata építész, betegségéről és csodás gyógyulásáról mesélt.

Bóta Kata
 
Bóta Katalin l Forrás: az Elemek Egyesület YouTube-csatornája
 
 

11.30: Húsz éves a Balkán Fanatik. Zenei menedzserük, Lajer László, az énekesük, Bagóczky Lívia. Nyáron ellopták a buszukat, benne a dobfelszerelésükkel, de még ez sem akadályozta őket a további koncertek megtartásában.

A teljes adást meghallgathatják a cikk tetején elhelyezett lejátszóra kattintva.

Klubdélelőtt
2024. október 12. szombat, 9:00
Szerkesztő-műsorvezető: Kun Zsuzsa