„Zajlik
Klubdélelőtt

Pankotai Lili megköszönte volt iskolájának, hogy megmutatták, milyen nem szeretne soha lenni

13/09/2024 16:33

| Szerző: Klubdélelőtt/Kun Zsuzsa

A Klubdélelőtt vendégei voltak: Pankotai Lili pécsi diáklány, a diáktüntetések aktív szereplője, Gémesi Csanád világ-és Európa bajnok ezüstérmes kardvívó, Vörös István József Attila-díjas költő, Péter Vladimir Munkácsy Mihály-díjas szobrászművész és Földes András újságíró, videós.

2024. szeptember 14. Klubdélelőtt (2024. szeptember 14., szombat 09:00)
158:19
00:00
Műsorvezetők: Kun Zsuzsa Szerkesztők: Kun Zsuzsa
Ez volt a szeptember 14-i adás menete, ők voltak a vendégek:

9.00: Pankotai Lili pécsi diáklány a diáktüntetéseknek volt aktív szereplője és szervezője, bátor szónoklataival került a figyelem középpontjába. Emiatt kényszerült iskolaváltásra is. 2023 -ban megkapta a TASZ Szabad-díját. A díj átvételekor megköszönte volt iskolájának, hogy megmutatták, milyen nem szeretne soha lenni.

 
Pankotai Lili
Facebook
 

10.00: Gémesi Csanád világ-és Európa bajnok ezüstérmes kardvívó  olimpikon a párizsi olimpia után Fair Play díjra jelölték. Csanád nagyszerűen vívott, de a rossz bírói döntésekkel  elvették tőle a lehetőséget, hogy felérjen a csúcsra. A magyar sportdiplomáciának vajon milyen szerepe lehetne ilyen esetekben?

 
Gémesi Csanád
Facebook
 

10.30: Vörös István József Attila-díjas költő, író, irodalomtörténész, esszéista, egyetemi oktató. Ebben a hónapban tölti be a 60. évét, de ebben a hónapban tartja meg az akadémiai székfoglalóját is, amelyben három könyvművet sorakoztat fel: az egyik Az egyetemsziget, majd Fodor Tamás előadásában a Nemet mondani átiratai, és végül a címadó verses regény, A megváltozott ember, amelyben a 60-as években születettek nemzedékének kudarcáról ír.

 
Vörös István író
Facebook
 

11.00: Péter Vladimir Munkácsy Mihály-díjas, Érdemes Művész ötvös-és szobrászművész, a MOME Doktori Iskolájának témavezető professzora. Művészcsaládban született, édesanyja a világhírű festőművész, Anna Margit, édesapja Péter Imre újságíró, műkritikus.

 
Péter Vladimir
Facebook
 

11.30: Földes András újságíró, videós, életművét Joseph Pulitzer-emlékdíjjal, munkáit Hégető Honorka-díjjal  és sok más díjjal ismerték el. Munkássága főleg háborús és konfliktuszónákban forgatott riportjai révén ismert: tudósított többek közt Afganisztánból, Irakból, Nigerből, Iránból és Líbiából is. Az Ukrajna elleni orosz agresszió első napjától tudósított a háború eseményeiről. Forgatott Bucsában, a civil mészárlás helyszínén, Kijev lebombázott elővárosaiban, a metróban egy gyermekét szoptató kismamáról készült fotója az ukrán ellenállás nemzetközi jelképévé vált,  Ukrán Madonna néven. Legújabb filmje, Az éjszaka harcosai, amelyet az ukrán fronton forgatott.

 
Földes András
Facebook
 

A teljes adást meghallgathatják a fenti lejátszóra kattintva.

Klubdélelőtt
2024. szeptember 14. szombat, 9:00
Szerkesztő-műsorvezető: Kun Zsuzsa