„Zajlik
Klubdélelőtt

A nagy magyar primadonna és a nagy magyar festők szakértője

27/09/2024 16:54

| Szerző: Kun Zsuzsa/Klubrádió

A magyar festészet és iparművészet egyik legjobb ismerője, az Ernst Galéria tulajdonosa, a belvárosi görög nemzetiségi önkormányzat vezetője – Elen Korani is a Klubdélelőtt vendége volt. A műsorban bezsélgettünk még Örkény Antal szociológussal, Salamon András filmessel, Zombor Levente zenésszel és Adam Meir színésszal. 

 

2024. szeptember 28. Klubdélelőtt (2024. szeptember 28., szombat 09:00)
155:35
00:00
Műsorvezetők: Kun Zsuzsa Szerkesztők: Kun Zsuzsa
A szeptember 28-i Klubdélelőtt menete és vendégei:

09.00: Adam Meir színész, szinkronművész, énekes, pantomim és FX-specialista. Magyarországon született, gyermekkorában Izraelbe vándorolt ki. Színházművészetből kitüntetéssel végzett a Tel-avivi Művészeti Középiskolában, felvették Izrael legjobb színésziskolájába, a tel-avivi Yoram Levinsteinbe, ahol Excellencia-ösztöndíjat kapott munkájáért. Amikor megkapta a hírt, hogy a világhírű Amerikai Színművészeti Akadémiára felvették, összecsomagolta a holmiját és Los Angelesbe költözött. Ádám héberül, magyarul, arabul és természetesen angolul játszik. Tagja a Don McLeod-féle "Living Statues & Mime Companynak”. Szerte a világon szerepelt tévében, filmben, reklámokban és színházban. Most itthon van Magyarországon. –

 
Adam Meir
Forrása: imdb.com
 

 

10.00 Örkény Antal szociológus professzor, az MTA doktora, egyetemi oktató, 2009 óta elnöke a Menedék-Migránsokat Segítő Egyesületnek. Az Egyetem Szenátusa több évtizedes kiemelkedően magas színvonalú, hazai és nemzetközi oktató tevékenység, tudományos teljesítmény, a tudományos utánpótlás nevelésében való részvétel, valamint az oktatás és kutatás terén végzett szakmai közéleti tevékenység elismeréseként adományozott 2024-ben Örkény Antalnak professzor emeritus címet.

 
Örkény Antal 
Forrás: ELTE Társadalomtudományi Kar
 


10.30 Salamon András egy véletlen miatt, hat éves korától él a filmkészítés világában. Volt gyerekszínész, zenész, író, rendező, tanár, rádiós, iskola alapító. Sok filmet készített, forgatott a világban sokfelé: Tokyo, Las Vegas, Bombay, Peru, Salgótarján, Hős utca, Nyócker. Forgatott a brit kiránynőről és gyerekkurvákról, bűnözőkről és művészekről, koldusokról és milliárdosokról. A Roma Filmiskola kitalálása volt a doktori témája. Muzsikált az URH és az Európa Kiadó zenekarokban, létrehozta az első magyar, Lumiere Filmiskolát.

Salamon András
 
Salamon András Fotó: Mátyus László/Klubrádió
 
 

 

11.00 Eleni Korani görög szülők gyermeke, a magyar festészet és iparművészet egyik legjobb ismerője, az Ernst Galéria tulajdonosa, a budapesti Belvárosi Görög Nemzetiségi Önkormányzat elnöke. A kezdeményezésére  hozták létre az operett nagy primadonnájáról, Honthy Hannáról elnevezett díjat, amit nemrégiben adtak át az Operettszínház jeles művészeinek.

 
Eleni Korani Forrás. Instagram
 


11. 30 Zombor Levente zenész, a Talamba együttes ütőhangszerese, vezetője, számos ütőhangszeres verseny győztese és díjazottja.  Világrekord kísérletét  Gödöllőn végig izgulhatta a közönség. Az idén 25 éves együttes  eddigi útjáról és az eljövendő koncertekről  kérdezzük.

 
Zombor Levente
Forrás: Facebook
 

 

Klubdélelőtt
2024. szeptember 28. szombat, 9:00
Szerkesztő-műsorvezető: Kun Zsuzsa